Kaksi suomalaisnaista putosi Tallinnan Teletornin "ekstreme-aktiviteetin" aikana

Naiset putosivat noin 20 metrin korkeudelta laskeutuessaan köydellä tornista. Toinen on vakavammin loukkaantunut. Viron poliisi kertoo, että onnettomuuden tutkinta on käynnissä.

Ulkomaat
Tallinnan teletorni
Tallinnan teletorniMartin Ilustrumm / Lehtikuva

Tallinnan Teletornilla tapahtui lauantaina alkuillasta onnettomuus, kun kaksi suomalaisnaista putosi köydellälaskeutumisen aikana maahan noin 20 metrin korkeudelta.

Toinen naisista loukkaantui vakavammin ja toinen lievemmin. Heidät vietiin sairaalaan. Naiset ovat 28- ja 36-vuotiaat.

Köydellälaskeutuminen on Tallinnan Teletornin tarjoama ohjelmapalvelu, jota torni mainostaa "uutena extreme-aktiviteettina". Laskeutuminen maahan aloitetaan Teletornin näköalatasanteelta 175 metrin korkeudesta. Tornin mukaan ohjelmanumero ei vaadi aikaisempaa kokemusta. Laskeutuminen tapahtuu valjaissa ja turvaköysissä.

Viron poliisin edustaja Valdo Põder kertoi (siirryt toiseen palveluun) lauantai-iltana, että poliisin tutkijat ovat onnettomuuspaikalla ja onnettomuuden syytä tutkitaan. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä meni vikaan ohjelmanumeron aikana.

Tallinnan Teletornin johtaja Riina Roosipuu sanoi Postimees-lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että ohjelmanumero on nyt suljettu eikä laskeutumista tehdä, ennen kuin onnettomuuden syyt on selvitetty.