1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Maskun ja Raision rajalla nokkakolari – neljä aikuista ja kaksi lasta sairaalaan

Pelastuslaitoksen mukaan ketään kolarissa olleista ei luokiteltu vakavasti loukkaantuneeksi.

Kotimaan uutiset

Maskun ja Raision rajalla, valtatiellä 8, on sattunut kahden auton nokkakolari. Kolarissa oli mukana kuusi ihmistä, joista kaksi oli lapsia.

Päivystävän palomestarin mukaan onnettomuudessa autojen kuskien puoleiset etukulmat osuivat toisiinsa. Törmäyksen syy ei ole tiedossa.

Toisessa, pohjoiseen päin matkalla olleessa, autossa oli kolme aikuista ja kaksi lasta. He pääsivät ulos autosta omin avuin.

Päivystävän palomestarin mukaan lapset olivat arviolta alle kouluikäisiä. He olivat turvaistuimissa ja nukkuivat auton takapenkillä.

Toisessa, Turkuun päin matkalla olleessa, autossa oli sisällä vain autoa kuljettanut nuorehko mies. Pelastuslaitos joutui auttamaan hänet ulos autosta irrottamalla auton kyljen.

Päivystävän palomestarin mukaan kaikki osalliset olivat tajuissaan eikä ketään luokiteltu vakavasti loukkaantuneeksi, mutta heidät vietiin Turun yliopistolliseen keskussairaalaan jatkohoitoon ja tarkistettavaksi. Kaikilla oli onnetomuushetkellä turvavyöt.

Molemmat autot romuttuivat onnettomuudessa täysin. Alueella oli 80 kilometrin nopeusrajoitus.

– Kyllä siinä törmäysvoima oli aikamoinen, olisi voinut pahemminkin käydä, päivystävä palomestari Olli Suominen arvioi.

Onnettomuus tapahtui puoli kymmenen aikaan aamulla. Liikenne oli onnettomuuspaikalla kokonaan poikki noin puolitoista tuntia.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Korjattu 9.6. klo 15.02: Jutussa sanottiin alun perin, että lapset eivät istuneet turvaistuimissa, mutta päivystävä palomestari tarkensi myöhemmin että lapset olivat onnettomuushetkellä turvaistuimissa.