1. yle.fi
  2. Uutiset

Soinilta kovaa ryöpytystä oppositiolle – "Vihreät pullistelevat kuin sammakko härän edessä"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kirjoittaa blogissaan, että RKP olisi hyväksynyt perussuomalaisten ja keskustan EU- ja maahanmuuttolinjaukset.

politiikka
Timo Soini
Timo SoiniVesa Moilanen / Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini vastaa uusimmassa blogikirjoituksessaan kovasanaisesti opposition kritiikkiin.

– RKP ja vihreät ovat puoluekokouksissaan arvostelleet – kuinkas muuten – perussuomalaisia. Siihen heillä on oikeus. Oppositiotuska huutaa taivaaseen asti, Soini kirjoittaa eilen lauantaina julkaistussa kirjoituksessa (siirryt toiseen palveluun), jonka otsikko on "Raivoa vaalituloksesta".

Soinin mukaan RKP olisi ollut valmis hyväksymään perussuomalaisten ja keskustan EU-, maahanmuutto- sekä ulko- ja turvallisuuspoliittiset linjaukset. Soinin mukaan RKP olisi hyväksynyt myös eduskunnan hyväksymän ponnen kielikokeilusta.

– Kun tämäkään ei riittänyt, vaan hallitusovi pysyi kiinni, alkoi vaikerrus, Soini sivaltaa.

Soinin mukaan vihreät puolestaan "pullistelevat kuin sammakko härän edessä".

– He voittivat vaalit, mutta ajoivat itsensä yhteistyökyvyttömänä nurkkaan. Ei viidellätoista kansanedustajalla ole kausikorttia hallitukseen, Soini jatkaa.

Soini antaa osansa myös vasemmistopuolueille.

– Poliittinen vasemmisto antaa työntekijöilleen potkuja ja SDP möi jopa puoluetoimistonsa. Tiedän kokemuksesta (SMP-konkurssi), että kun ensin myydään metsät, sitten pellot ja lopulta mökki, niin alamäki on varma, Soini kirjoittaa.

Soini viittaa tällä vasemmistoliiton ja SDP:n taloudellisiin vaikeuksiin.

Suomen Maaseudun puolue (SMP) ajautui konkurssiin vuoden 1995 eduskuntavaalien jälkeen. SMP:n seuraajaksi perustettiin perussuomalaiset.

Lue seuraavaksi