Politiikan toimittajat: Soini varomaton netissä – rempseys pannaan

Politiikan toimittajat odottavat ulkoministeri Timo Soinin muuttavan tapaansa päivittää henkilökohtaista nettisivua. Uhkana on Stubbin kohtalo.

Kotimaa
Marko Junkkari, Mari Haavisto ja Matti Virtanen.
Politiikan toimittajat Marko Junkkari, Mari Haavisto ja Matti Virtanen aamu-tv:ssä maanantaina.

Politiikan toimittajat moittivat ulkoministeri Timo Soinin (ps.) tapaa kirjoittaa nettisivuansa.

Ylen aamu tv:ssä vierailleet kolme toimittajaa pitävät Soinin tapaa päivittää omaa nettipäiväkirjaansa huolimattomana, asemaansa sopimattomana.

– Soinin tuorein kirjoitus oli aivan erikoinen. Hänen pitäisi tarkistaa tyylilajiansa, kun hän nyt kerran on ulkoministeri. Nyt ei tarvittaisi kansanomaisia letkauksia ihan joka viikko, toimittaja Matti Virtanen Talouselämä -lehdestä neuvoo.

Soini ei toimittajien mukaan ole muuttanut kansanomaista tyyliänsä, vaan jatkaa samalla tavalla kun hän teki viime vaalikaudella oppositiopuolueen puheenjohtajana.

Soini toistamassa Stubbia

Toimittajat näkevät Soinilla saman riskin, joka osittain vaikutti myös edellisen pääministeri Alexander Stubbin (kok.) asemaan.

– Stubb jatkoi tuoreena pääministerinä twiittailua aivan kuin ennenkin. Pääministerin pikaviestit ovat kuitenkin eri asia, muistuttaa Helsingin Sanomien politiikan toimituksen esimies Marko Junkkari.

Junkkarin mukaan ulkoministerin on hyvin vaikea kirjoittaa blogeja rempseästi. Asia nähtiin jo Soinin tekemässä Heidi Hautala -nettipäivityksessä, johon reagoitiin Venäjällä.