Töhrijät iskivät taas Porin tunnetuimman patsaan kasvoihin

Porin keskustassa keskeisellä paikalla sijaitsevan Maire-veistoksen kasvot ovat joutuneet ilkivallan kohteeksi. Viimeksi porilaisten suosikkiveistos töhrittiin muutama vuosi sitten.

Kotimaa
Naista esittävän patsaan otsaan on töherretty mustalla tussilla hakaristiä muistuttava kuvio.
Pertti Pitkonen / Yle

Porin Eetun aukiolla puistonpenkiltä maailmanmenoa seuraavan Maire-veistoksen kasvot on taas töhritty. Kasvoihin on piirretty hakaristiä muistuttava kuvio. Viimeksi ilkivallan tekijät halusivat jättää oman puumerkkinsä veistokseen kesällä 2012.

Porin taidemuseo kuuli töhrimisestä Yle Satakunnalta. Museojohtaja Esko Nummelinin mukaan Maire on niin keskeisellä paikalla Porin keskustassa, että ilkivallalta on vaikea välttyä. Mairen kasvot pyritään ehostamaan mahdollisimman nopeasti.

– Meillä on maalit ja alkuperäiset värit valmiina. Olemme sopineet taiteilijan kanssa, että saamme tällaisissa tapauksissa puhdistaa ja maalata veistosta.

Taiteilija Kerttu Horila teki Maire patsaan vuonna 2010. Siitä on nopeasti tullut porilaisten suosikki. Maire-patsas sai viime kesänä rinnakkaisteoksen Raumalle. Rauman Flik istuu Rauman taidemuseon edessä.