1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kaapelitehtaan johtaja laittoi erokirjeen menemään pikavauhtia

Vuosi sitten vasta valittu Kaapelitehtaan toimitusjohtaja Petri Sirviö sanoi, että paikka vaikuttaa sellaiselta, johon voisi jäädäkin. Nyt Sirviö sanoo eronneensa "oman harkintansa ja valintansa" tuloksena.

kulttuuri
Petri Sirviö istuu penkillä ja puhuu puhelimeen.
Heidi Hannukainen / Yle

Kaapelitehtaan toimitusjohtajan tehtävät jättänyt Petri Sirviö sanoo, että hänellä ei enää ollut parhaat mahdollisuudet viedä yhtiötä eteenpäin.

– Ilman muuta kyseessä on paikka, missä tapahtuu ja tuulee. Yhtiö on tullut uuteen vaiheeseen. Yhtiö on kasvamassa kovasti ja uudentyyppisiä tehtäviä tule. Minulla ei ehkä ole parhaat mahdollisuudet viedä sitä eteenpäin.

Helsingin Sanomat kertoi maanantaina, että Kaapelitehdasta ja Suvilahden alueen kiinteistöjä johtanut Sirviö jättää tehtävänsä.

Sirviön mukaan hänen eroonsa vaikuttivat "oma harkinta ja valinta". Hän sanoo pärjänneensä tehtävässään hyvin.

Hallituksen puheenjohtaja: Eropyyntö tuli yllättäen

Myös yhtiön hallituksen puheenjohtajan Lauri Törhösen mukaan Sirviö oli työssään hyvä ja hänellä oli hallituksen luottamus.

– Olihan se yllätys, kun erokirje tule edellisenä päivänä ennen hallituksen kokousta. Hallituksen kokoukseen asti hänellä oli hallituksen luottamus. Kun hän pyysi eroa, eihän meillä ollut muuta mahdollisuutta kuin suostua, Törhönen sanoo.

Törhönen sanoo, että eroon ei liity mitään dramatiikkaa.

– Hän on itse harkinnut sen ja ilmeisesti suunnittelee jotain muuta sitten. Meidän yhtiömme tilanne on täysin stabiili.

Hän on itse harkinnut sen ja ilmeisesti suunnittelee jotain muuta sitten. Meidän yhtiömme tilanne on täysin stabiili.

Lauri Törhönen

Törhösen mukaan ero ei kuitenkaan sotke mitään suunnitelmia, vaan esimerkiksi kesän festivaalien järjestelyt on jo suureksi osin tehty.

Vuosi sitten ura näytti pitkältä

Sirviö ehti toimia Kaapelitehtaan johtajana vain reilun vuoden. Vuosi sitten hän sanoi Ylen haastattelussa, että hän ei aio aivan heti hakea uutta työtä.

– Kyllä tuo on sellainen paikka, johon saattaisi jäädäkin, Sirviö sanoi vuosi sitten.

Nyt Sirviö kertoo jättäneensä tehtävänsä viime viikolla ja päättäneensä erosta viime kuussa.

– Nyt näyttää siltä, että kesä lämpenee ja yritän repiä siitä riemua irti. Minulla on ollut tosi pitkä työputki, kun en ole pitänyt lomaa. Työasioissa palataan ehkä elokuussa asiaan, että mitä uutta sitten keksii.

Paluuta Ouluun hän ei vaikuta suunnittelevan.

– Minulla on ollut toinen jalka Oulussa koko ajan, enkä aio sitä muuttaa. Mutta varmaan seuraavia työtehtäviä on ehkä enemmän kuitenkin Etelä-Suomen ja Euroopan suunnassa tarjolla. Mutta Ouluun on jatkuva yhteys ja pikkurooleja siellä, enkä niitä aio missään nimessä hylätä sen enempää kuin aiemminkaan.

Lue seuraavaksi