Presidentti kutsui bloggaajan turvallisuuspoliittiseen keskusteluun

Joensuulainen Janne "Rysky" Riiheläinen on vajaan kolmen vuoden ajan ylläpitänyt blogiaan, jonka ympärille on kehkeytynyt harvinaisen suorasukainen ja avoin keskustelu ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Tämä on huomattu ja hyväksi havaittu - Riiheläinen kutsuttiin Tasavallan presidentin Kultaranta-keskusteluun.

Kotimaa
Bloggaaja Janne Riiheläinen.
Janne Riiheläinen

Joensuulainen Janne eli Rysky Riiheläinen on lajissaan harvinainen, hän on aktiivinen Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun osallistuva kansalainen. Nettiblogissaan (siirryt toiseen palveluun) hän on muutaman vuoden sisällä käsitellyt Venäjää, Ukrainaa, Natoa, propagandaa, trollausta.

Aito, fiksu ja faktoihin perustuva kansalaiskeskustelu on meillä Riiheläisen mukaan pienen piirin juttu. Ihan yksinkertaisesti siksi, ettei meillä vielä ole asiassa perinteitä.

Kylmän sodan aikana Kekkonen hoiti hommat, ja muut pitivät turpansa kiinni.

Janne Riiheläinen

– 1920- ja 1930-luvuilla oli tietty politiikka, sodan aikana tietty ja kylmän sodan aikana Kekkonen hoiti hommat, ja muut pitivät turpansa kiinni, kuvailee Riiheläinen.

Se, että turpo-bloggaaja sai kutsun Kultarantaan (siirryt toiseen palveluun) 14.-15.6. pohtimaan Suomen haasteita ja kansallista turvallisuutta yhdessä Tasavallan presidentin, pääministerin, Yhdysvaltain entisen varaulkoministerin, Venäjän entisen valtiovarainministerin ja monen muun kanssa, kertoo omaa kieltään.

– Se kertoo siitä, että maailma on muuttunut, ääni kantaa, jos sillä äänellä on jotain sanottavaa, sanoo Riiheläinen vaatimattomasti.

Äänen kantamista alleviivaa myös se, että Rysky Riiheläinen on heinäkuussa mukana yhteiskunnallisia ilmiöitä laajasti puivassa Porin SuomiAreenassa (siirryt toiseen palveluun).