Vaalimaa Shopping Centerin toimitusjohtaja vakuuttaa: Velka maksetaan, rakentaminen jatkuu

Destia on karhunnut kauppakeskusyhtiöltä yli miljoonan euron saatavaa. Luksusmuotiin keskittyvän outlet-kauppakeskuksen rakennustyöt ovat olleet jäissä puolisen vuotta.

Kotimaa
Havainnekuva Vaalimaa Luxury Outlet -keskuksesta
Havainnekuva Vaalimaa Luxury Outlet -keskuksesta.Vaalimaa Shopping Center Oy

Vaalimaa Shopping Centerin toimitusjohtaja Jaroslav Gerasimov vakuuttaa, että kauppakeskushanke etenee vaikeuksista huolimatta. Viikonloppuna julkisuuteen (siirryt toiseen palveluun) tuli tieto yhtiön maksuvaikeuksista. Venäläisomisteinen yhtiö on jättänyt maksamatta esimerkiksi runsaat miljoona euroa Destialle maansiirtotöistä. Destia on karhunnut saatavaa oikeusteitse.

– Olemme neuvotelleet Destian kanssa ja tulemme kyllä maksamaan velan, sanoo Gerasimov.

Myös Destian mukaan maksuneuvottelut jatkuvat edelleen hyvässä hengessä.

Vaalimaa Shopping Centeriin on tulossa muun muassa muotiliikkeitä sekä hotelli. Kauppakeskuksen rakennustyöt ovat kuitenkin olleet jäissä viime joulukuusta asti. Rakennussuunnitelmia on jouduttu muuttamaan sen jälkeen, kun Raha-automaattiyhdistys vetäytyi hankkeesta. Kauppakeskuksen yhteyteen piti rakentaa RAY:n uusi kasino.

Toimitusjohtaja on vielä vaitonainen muutosten yksityiskohdista. Konsepti tulee säilymään samana eli luksustuotteiden myynnissä.

– Neuvottelemme edelleen sekä kotimaisten että kansainvälisten rahoittajien kanssa. Rakentaminen jatkuu ehkä vielä kesällä tai viimeistään syksyllä, vakuuttelee Gerasimov.