Oscar Pistorius pääsee ehdonalaiseen vapauteen elokuussa

Paralympiaurheilija on elokuussa istunut vankilassa kymmenen kuukautta tyttöystävänsä ampumisesta. Pistoriuksen tapausta käsitellään marraskuussa uudelleen – pikajuoksijaa voi odottaa pidempi tuomio.

urheilu
Oscar Pistorius oikeussalissa.
Oscar Pistorius oikeussalissa Pretoriassa 21. lokakuuta 2014.Herman Verwey / EPA

Eteläafrikkalainen paralympia- ja olympiaurheilija Oscar Pistorius pääsee ehdonalaiseen vapauteen elokuussa, kertoo Pistoriuksen perheenjäsen uutistoimisto Reutersille. Eteläafrikkalaiset viranomaiset vahvistavat, että pikajuoksija pääsee vankilasta 21. elokuuta.

Pistorius on elokuussa istunut vankilassa kymmenen kuukautta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

28-vuotias Pistorius aloitti viiden vuoden tuomion istumisen lokakuussa. Hän myönsi syksyllä oikeudenkäynnissä ampuneensa tyttöystävänsä Reeva Steenkampin, mutta väitti, että hän luuli jonkun murtautuneen asuntoonsa ja ampui oletetun tunkeilijan itsepuolustukseksi.

Etelä-Afrikan korkein oikeus käsittelee Pistoriuksen tapausta uudestaan marraskuussa. Syyttäjät tekivät urheilijan tuomiosta valituksen, sillä heidän mukaansa Pistorius olisi pitänyt tuomita murhasta. Jos oikeus muutoksenhakuvalituksen jälkeen toteaa pikajuoksijan syylliseksi, häntä voi odottaa jopa 15 vuoden vankeustuomio.

Uutiseen lisätty klo 15.33 päivämäärä, jona Pistorius pääsee ehdolliseen vapauteen.

Lähteet: Reuters, AFP, AP