1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kittilän kunnanhallitukselle ei esitetä täyttä vastuuvapautta

Kittilän kunnan tarkastuslautakunta ei esitä vastuuvapautta kunnanhallitukselle niistä päätöksistä, jotka ovat poliisitutkinnassa. Kittilän kunnanhallitus on poistanut tilinpäätöksestä kaikki maininnat keskeneräisestä poliisitutkinnasta ja mahdollisista taloudellisista riskeistä.

Kittilän kunnanvaltuusto kokoontui marraskuussa 2014 erottamaan kunnanjohtaja Anna Mäkelän Kuva: Sauli Antikainen / Yle

Kittilän kunnan tarkastuslautakunta päätti maanantaina esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy vuoden 2014 tilinpäätöksen, mutta keskeneräisten oikeustapausten osalta se ei ota kantaa tilivelvollisten vastuuvapauteen.

Muilta osin tarkastuslautakunta esittää vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille tilikaudelta edellyttäen, että valtuusto hyväksyy tarkastuksen tuloksina mainitut talousarviopoikkeamat.

Kunnanhallitus päättänee maanantaina saattaa Kittilän kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen ja tarkastuslautakunnan esityksen kunnanvaltuuston käsiteltäväksi.

Kunnanhallitus poisti kohdat poliisitutkinnasta

Kunnanhallituksen kokouksessa 1. kesäkuuta kunnanjohtaja Kyösti Tornberg muutti esitystään tilinpäätöksestä siten, että kohdasta "Oikeudelliset riskit" poistetaan maininta Oy Levi Ski Resort Ltd:n hissihankintaan liittyvistä tutkimuksista kokonaisuudessaan.

Hille Kuusisto esitti, että maininta säilytetään, koska oikeudelliset riskit tulee esittää tilinpäätöksessä. Kuusiston esitystä ei kuitenkaan kannatettu, joten se raukesi.

Siten Kittilän kunnan valtuusto joutunee käsittelemään tilinpäätöstä, jossa ei ole kerrottu kaikkea kunnan taloudellisesta tilanteesta, ja ottamaan kantaa tilivelvollisten vastuuvapaudesta, vaikka kunnanhallituksen lukuisat päätökset ovat keskeisesti mukana poliisin esitutkinnassa.