1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kankaanpää

Kaupunginjohtaja: "Kankaanpään taidekoulun lopettamisehdotus yllättävä ja erikoinen"

Opiskelijajärjestön hallituksen puheenjohtaja on ehdottanut Kankaanpään taidekoulun lopettamista. Satakunnan ammattikorkeakoulun alainen yksikkö päätettiin vasta muutama vuosi sitten käydyn keskustelun jälkeen säilyttää.

Kuva: Kati Rantala / Yle

Kankaanpäässä kummastellaan uudelleen alkanutta keskustelua taidekoulun lopettamisesta.

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Sammakon hallituksen puheenjohtaja Jaakko Lehtonen (kok.) vaati viime viikolla Kankaanpään taideyksikön lopettamista. Hän korosti, että opintotuen leikkausten sijasta koulutussäästöjä voitaisiin hakea rakenteista.

Lehtosen mielestä taidekoulusta tulee kuluja mutta käytännössä koulutus ei hyödytä Kankaanpäätä. Hänen mukaansa myös osa Kankaanpäässä opiskelevista haluaisi Kankaanpäästä vireämpään taidekaupunkiin Poriin.

Porilla olisi tarjota vireää ja monipuolista kulttuuritarjontaa, jota taiteen alan opiskelijat kehittäisivät entisestään.

Opiskelijajärjestö Sammakon puheenjohtaja Jaakko Lehtonen

– Satakunnan ammattikorkeakoulun Tiedepuiston kampus pystyisi jo tällä hetkellä tarjoamaan Kankaanpään taidekoulun vaatimat palvelut. Sen lisäksi Porilla olisi tarjota vireää ja monipuolista kulttuuritarjontaa, jota taiteen alan opiskelijat kehittäisivät entisestään, Lehtonen sanoi.

Kaupunginjohtaja tyrmää puheet

Kankaanpään kaupunginjohtaja Paavo Karttunen on täysin toista mieltä taidekoulun merkityksestä. Hän hämmästelee asian nousemista taas keskusteluun.

– Opiskelijajohtajan puheenvuoro on yllättävä ja erikoinen. Taidekoulun Kankaanpäässä säilyttänyt ratkaisu on tuore enkä näe syytä avata asiaa, Karttunen sanoo.

Opiskelijajohtajan puheenvuoro on yllättävä ja erikoinen.

Kaupunginjohtaja Paavo Karttunen

Satakunnan ammattikorkeakoulu oli joitakin vuosia sitten lopettamassa taidekoulun, mutta lopulta yksikkö päätettiin säästää. Kaupunginjohtaja Karttusen mielestä puheet yksikön merkittävyyden vähyydestä ovat tuulesta temmattuja.

– Taidekoulun merkitys ymmärretään paremmin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Tämä nähtiin edellisen keskustelun aikana, Karttunen sanoo.