Timo Soinin nimissä leviää taas väärennetty Twitter-tili – virallisen tilin perustaminen harkinnassa

Kyseessä on jo ainakin kolmas kerta, kun Timo Soinin nimiin perustetaan väärennetty Twitter-tili. Avustajan mukaan virallisen tilin perustamisesta on keskusteltu.

Kuvakaappaus väärennetyltä Twitter-tililtä. Kuva: Twitter

Yhteisöpalvelu Twitterissä on tänään levinnyt ulkoministeri Timo Soinin nimellä ja kuvalla varustettu viesti, jossa kerrotaan englanniksi kyseessä olevan ministerin virallinen Twitter-tili. Soinin avustaja Riikka Taivassalo vahvistaa, että kyse on väärennöksestä.

– Timo Soinilla ei ole virallista Twitter-tiliä. Siinä vaiheessa jos sellainen tehdään, sen julkaisusta ilmoitetaan virallisia reittejä, Taivassalo kertoo.

Tänään julkaistu tili on nopeasti tunnistettavissa väärennökseksi, sillä tilin varsinainen käyttäjä on nimimerkki @MOFAFinland ja esittelytekstissä on kirjoitusvirheitä. Tili on ehtinyt kerätä päivän aikana reilut kaksisataa seuraajaa. Iltapäivällä tilille ilmestyi viesti, jossa sanotaan kyseessä olevan italialaistoimittajan huijaus.

Suosituimmalla Timo Soinin nimissä olevalla Twitter-tilillä on n. 4 600 seuraajaa. Nimimerkillä @copysoini operoiva käyttäjä on kuitenkin tehnyt viimeisimmän julkaisun keväällä 2011.

Kuvakaappaus väärennetyltä Twitter-tililtä. Kuva: Twitter

Riikka Taivassalon mukaan Timo Soinin virallisen Twitter-tilin perustamisesta on käyty keskusteluja.

– Olemme miettineet pitäisikö tili perustaa siksi, että näiden väärennösten rinnalla olisi myös ministerin oikea tili. Se kuinka aktiivisesti siellä toimittaisiin on sitten eri asia, Taivassalo sanoo.

Soinin väärennetystä Twitter-tilistä kertoi ensimmäisenä STT.