Seitsemäs MERS-kuolema, lisää tartuntoja Etelä-Koreassa

Etelä-Koreassa on todettu jo 95 MERS-tartuntaa. Tiistaina kerrottiin kahdeksasta uudesta tartunnasta.

Ulkomaat
Nainen ja kaksi sotilasta kävelevät maskit kasvojensa suojana Etelä-Korean Soulissa 8. kesäkuuta.
Jeon Heon-Kyun / EPA

Jälleen yksi ihminen on kuollut voimakkaan hengitystieinfektion aiheuttavaan MERS-virukseen Etelä-Koreassa, maan terveysministeriö kertoi tiistaina.

Toukokuussa alkanut Etelä-Korean MERS-epidemia on nyt vaatinut seitsemän kuolonuhria.

Seitsemäs MERS-virukseen kuollut oli 68-vuotias nainen, jolla oli jo ennestään ollut sydänvaivoja. Hän oli ollut hoidettavana soulilaisessa sairaalassa, mistä monet tartuntatapaukset ovat lähtöisin.

Tähän mennessä kaikki tartunnat ovat tapahtuneet sairaaloissa, joissa ainakin yksi MERS-potilas oli käynyt tai ollut hoidettavana, kertoo korealainen uutistoimisto Yonhap (siirryt toiseen palveluun).

Etelä-Korean terveysministeriö kertoi tiistaina kahdeksasta uudesta MERS-tartunnasta. Maassa on todettu nyt kaikkiaan 95 MERS-tartuntaa.

Maanantaina Etelä-Korean presidentti Park Geun-hye antoi uudelle erikoisyksikölle täydet toimivaltuudet epidemian pysäyttämiseksi. Pääasiassa lääketieteen asiantuntijoista koottu yksikkö päättää muun muassa mahdollisista sairaaloiden sulkemisista.

Yli 2 500 ihmistä on karanteenissa viruksen vuoksi. 583 ihmistä on hiljattain vapautettu karanteenista.

Karanteeni on keskeinen toimenpide taistelussa viruksen leviämistä vastaan. Sunnuntaina kerrottiin, että Etelä-Korean viranomaiset alkavat seurata karanteeniin asetettujen ihmisten puhelimia, jotta he eivät lähtisi kotoaan.

Lähteet: Yle Uutiset, Reuters