Pimenikö telkkari, vaimeniko radio? – DNA päivittää kaapeliverkon taajuuksia

DNA päivittää tänään tiistaina kaapeliverkon taajuuksia pääkaupunkiseudulla. Kaikki laitteet eivät hae kanavia näkyviin automaattisesti, vaan vaativat tehdasasetusten palautuksen.

Kotimaa
Teräväpiirtokanava
Toni Pitkänen / Yle

Monet uusmaalaiset ovat saattaneet törmätä aamusta yllättävään ongelmaan – televisio pysyy pimeänä eikä radiostakaan kuulu mitään.

Syy on DNA:n kaapeliverkon päivityksissä, joita tehdään viimeisenä pääkaupunkiseudulla. Toiminta-alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, järvenpää, Kirkkonummi ja Tuusula. Työt alkoivat aamulla kello kahdeksan.

Useimmat televisiot ja digiboksit hakevat kanavat näkyviin automaattisesti, mutta ellei näin käy, laitteelle tulee tehdä käyttöohjeen mukainen tehdasasetusten palautus ja uusi kanavahaku. Mikäli ongelmat jatkuvat, kannattaa tarkastaa myös laitteen antennijohto ja kytkennät, sillä vialliset kaapelit ja liitännät saattavat muutoksen jälkeen aiheuttaa häiriöitä entistä helpommin.

Kaapeliverkkoon tarvitaan muutoksia muun muassa teräväpiirtokanavien ja entistä nopeampien kaapelilaajakaistojen vuoksi.