1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Intialaisyhtiö ostaa Holiday Club Resortsin

Mahindra & Mahindra -konserni on omistanut suomalaisesta Holiday Clubista aiemmin 23,3 prosenttia. Nyt omistus kasvaa 88 prosenttiin. Kaupan arvo on noin 28 miljoonaa euroa.

talous
Kylpylähotelli
Yle

Intialainen Mahindra Holidays & Resorts ostaa osake-enemmistön Rauhan kylpyläalueen omistajasta Holiday Club Resortsista. Kaupan arvo on noin 28 miljoonaa euroa.

Yhtiö on osa maailmanlaajuista Mahindra & Mahindra -konsernia, joka on omistanut suomalaisesta Holiday Clubista jo aiemmin 23,3 prosenttia. Nyt omistus kasvaa 88 prosenttiin. Suomalaisiksi omistajiksi jäävät edelleen Fennia-konserni ja yrityksen toimiva johto, joka on sitoutunut jatkamaan yrityksen kehittämistä. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Holiday Clubilla on hotelleja ympäri Suomea muun muassa Vuokatissa, Kuusamossa ja Tampereella.

Mahindra Holidays & Resortsin hallituksen puheenjohtaja Arun Nanda toteaa Holiday Clubin tiedotteessa olevansa tyytyväinen yrityksensä päätökseen.

– Tällä investoinnilla Mahindra Holidaysista tulee maailman suurin viikko-osakealan toimija Yhdysvaltojen ulkopuolella ja viidenneksi suurin koko maailmassa, Nanda kommentoi.

Investointeja odotetaan

Holiday Club Resortsin toimitusjohtajan Vesa Tengmanin mukaan yrityskauppa on merkittävä suomalaiselle matkailulle.

– Mun käsityksen mukaan tämä on suurin kansainvälinen panostus suomalaiseen vapaa-ajanmatkailuun ikinä, Tengman sanoo.

Tengman uskoo, että uusi omistaja voi tuoda investointeja Suomeen.

– Se että meillä on vahva teollinen omistaja, joka haluaa kasvattaa tätä bisnestä, antaa meille entistä merkittävämmät mahdollisuudet jatkaa investointeja Suomessa, Tengman jatkaa.

Yrityskauppa nostaa myös odotukset aasialaisten turistien kasvusta Suomessa.

– Intian keskiluokka vaurastuu ja haluaa matkustaa Euroopaan, joten kyllä nyt mahdollisuuksia on siihen, että turistivirrat Aasiasta saadaan jonkinlaiseen nousuun.

Lue seuraavaksi