Ilmatieteen laitoksen yt-neuvottelut iskivät Tampere-Pirkkalaankin – lentosääpäivystys loppuu

Tampere-Pirkkalan lentosääpalvelussa työskentelee yhdeksän ihmistä.

Kotimaa

Tampere-Pirkkalassa ei enää tulevaisuudessa tehdä tarkkoja lentosääennusteita puolustusvoimille tai siviililentäjille. Ilmatieteenlaitos aikoo keskittää lentosääpäivystyksen Helsinkiin ja mahdollisesti Kuopioon sekä Rovaniemelle. Tampere-Pirkkalan lentosääpalvelut lopetetaan vuoden 2015 loppuun mennessä.

Lentosääpäivystyksessä työskentelee Tampere-Pirkkalassa yhdeksän työntekijää, tosin määrä on hallintojohtaja Marko Viljasen mukaan vaihdellut mm. osa-aikaisuuksien takia.

Osa työntekijöistä irtisanotaan ja osan kanssa keskustellaan lähipäivinä töistä muissa Ilmatieteenlaitoksen toimipaikoissa. Työntekijöiden tulevaisuus tarkentuu ensi viikon kuluessa.

Lopettamispäätöksen takana on palvelukokonaisuuden tehostaminen. Tampere-Pirkkalan lentosääpalvelun lopettamiseen vaikutti Viljasen mukaan myös hornetien poistuminen Satakunnan lennostosta.

Säähavaintotoiminta jatkuu tulevaisuudessakin Tampere-Pirkkalassa. Asemalle jää töihin kaksi ihmistä.

Ilmatieteen laitos irtisanoo yhteensä 25 henkilöä yt-neuvotteluiden tuloksena. Tavoite on ollut säästää 4,6 miljoonaa euroa. Säästötarve johtuu Ilmatieteen laitoksen mukaan muun muassa sen toimintaan tehdyistä rahoitusleikkauksista.