Holiday Clubin osake-enemmistö myytiin Intiaan

Intialainen matkailuyritys Mahindra Holidays & Resorts ostaa osake-enemmistön suomalaisesta matkailuyrityksestä Holiday Club Resortsista. Yhtiöllä on Lapissa kylpylähotelleja ja loma-asuntoja Saariselällä ja Sallassa sekä loma-asuntoja Pyhällä ja Ylläksellä.

Holiday Club
Holiday Club rakentaa Sallatunturilla taloja
Holiday Club rakentaa Sallatunturilla taloja, joihin tulee yhteensä kahdeksan suurta viikko-osake huoneistoa.Jorma Korhonen / Yle

Intialainen matkailuyritys Mahindra Holidays & Resorts ostaa osake-enemmistön suomalaisesta matkailuyrityksestä Holiday Club Resortsista (siirryt toiseen palveluun). Mahindra on osa maailmanlaajuista teollisuuskonsernia Mahindra & Mahindraa.

Mahindra omisti suomalaisesta Holiday Clubista lähes neljänneksen jo ennen tiistaina julkistettua kauppaa. Nyt omistus kasvaa liki 90 prosenttiin. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Suomalaisiksi omistajiksi jäävät edelleen Fennia-konserni sekä yrityksen toimiva johto, joka on sitoutunut kehittämään yritystä.

Holiday Club Resortsin toimitusjohtaja Vesa Tengman sanoo, että uusi omistaja voi tuoda Intiasta niin investointeja kuin matkailijoitakin.