1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pornoa valtuustosalissa – päättäjä poltti päreensä ja piti kunnon saarnan: "Se ei vain käy"

SDP:n Marjo Lakka on suivaantunut villiin menoon Kouvolan päättäjien virallisissa kokouksissa. Hän ripitti muita päättäjiä valtuustossa maanantaina. Puheenvuoro sai aplodit, mutta kaikki eivät taputtaneet.

Kuva: Satu Krautsuk / Yle

Kouvolan kaupunginvaltuustossa keskusteltiin terveyspalvelujen järjestämisestä tulevaisuudessa, kun demarien konkarivaltuutettu Marjo Lakka päätti avata sanaisen arkkunsa.

Lakan mukaan meno valtuuston ja muidenkin päättäjien kokouksissa on ollut viimeisten kahden vuoden aikana kestämätöntä.

– Se ei kerta kaikkiaan käy, että kokouksissa nimitellään toisia menemällä henkilökohtaisuuksiin, kiroillaan ja syytellään muita nimeltä mainiten sosiaalisessa mediassa.

Nollatoleranssi

Lakka kertoo, että ulostulo oli täysin harkittu. Hänen mielestään joidenkin valtuutettujen käytös kokouksissa on ollut todella asiatonta. Erityisen huolissaan hän on siitä, että kokouksissa on myös syyllistytty seksuaaliseen häirintään.

– Pidetään läppäriä auki ja käydään aikuisviihdesivustoilla. Sitten yritetään tuputtaa vierustoverille, että katsopa kuinka mielenkiintoista. Kun toinen sanoo, ettei kiinnosta, niin vielä jatketaan.

Käydään aikuisviihdesivustoilla ja yritetään tuputtaa vierustoverille. Kun toinen sanoo, ettei kiinnosta, niin vielä jatketaan.

Marjo Lakka

Lakka sanoo, että häirintä ei ole jäänyt pelkästään tähän. Hän itse ei ole ollut häirinnän kohteena vaan on seurannut tapahtumia sivusta.

– Olen saanut luotettavalta taholta tietoa paristakin tapahtumasta, jotka ovat olleet todella ikäviä. Nostin asian nyt pöydälle, koska mitään ei ole tapahtunut antamastani palautteesta huolimatta. Tässä on nollatoleranssi.

Päättäjillä oltava käytöstavat

Lakka ei halua kuitenkaan osoittaa ketään sormella vaan toivoo, että asianosaiset harjoittaisivat syvemmän laatuista itsetutkiskelua.

– Kun olemme päättäjiä, kaikilla pitäisi olla asialliset käytöstavat. On kunnioitettava muita ja muiden mielipiteitä. En hyväksy asioita, mitä kokouksissa on tehty.

Hän toteaa, että suurin osa valtuutetuista toki käyttäytyy hyvin.

– Kyllä nämä loputkin on saatava ruotuun, ettei mellasteta ihan miten sattuu. Joku voi sanoa, että olen vanha vihainen täti. Jossakin vaiheessa se mitta vain täyttyy.

Lakan puheenvuoro kirvoitti täydeltä salilta aplodit. Videolta näkyy, että kaikki eivät kuitenkaan puheenvuorolle taputtaneet.

Puheenvuoron voi käydä katsomassa täältä (siirryt toiseen palveluun).