Ruotsin kuninkaalliset häät saavat tornionjokivartiset ihan "pörröksi" – video

"Kaalviilipin" ja "Sohvin" häiden alla Tornionjokivarressakin eletään suoranaista häähuumaa. Suomen puolen väylänvartisten puolesta Ruotsin hovin tekemisiä vahtii kaksi rojalti- eli kuninkaallisvastaavaa, jotka kokevat olevansa miltei osa kuningasperhettä.

Kotimaa
Rojaltivastaavat Raija-Liisa ja Helena.
Raija-Liisa ja Helena intoutuvat Ruotsin kuninkaallisista häistä niin paljon, että tarina menee jopa fantasian puolelle. Väylänvarren rojaltivastaavia haastattelee Pirkko Kukko-Liedes.

Tornionjokivarressa Ruotsin kuninkaallisten elämää seurataan molemmin puolin väylää. Prinssi Carl Philipin häiden alla varsinkin Suomen puolella on eletty suoranaista häähuumaa.

Väylänvartisten Vistot nakut ja kolot knapsut -someryhmässä hovin tekemisiä vahtii kaksi rojalti- eli kuninkaallisvastaavaa, jotka tuntevat suoranaisesti kuuluvansa kuningasperheeseen.

– Molema niinkö kirjheenvaihtajia ja piämä kaikki ajan tasala. Meilon nyt tämä rojalti. Se on niinkö langennu ittestään meile, ko me olema ittekki vähän tämmösiä, niinkö sinne päin kallelhaan, luonnehtivat rojaltivastaavat kokonaisvaltaista toimenkuvaansa.

Hulvattomia tarinoita – vastuu kuulijalla

Rooli on vienyt Raija-Liisan ja Helenan mukanaan niin täysin, että tarinointi saattaa välillä karata jopa mielikuvituksen puolelle – ja useimmiten karkaakin. Muun muassa kuningatar "Sylvin" kotipaikasta on väylänvarressa aika lailla eri käsitys kuin muualla.

Video paljastaa, että rojaltivastaavilla on aivan uutta "sisäpiiritietoa" myös prinssin tulevasta puolisosta "Sohvista".

Huumorilla höystettyjen tarinoiden todenperäisyydestä ei tosin ole minkäänlaisia takeita...