1. yle.fi
  2. Uutiset

Tällainen on Jyväskylän mini-Ikea – katso video

Ikea avataan Jyväskylän Seppälään keskiviikkona. Lähipisteeseen on kerätty suosituimpia tuotteita, joita asiakkaat haluavat nähdä ennen ostopäätöstä.

IKEA
Ikean lähipiste.
Ikean lähipiste avaa ovensa Jyväskyläläisille. Ikea yhdistää uudessa myymälässään nettikaupan ja tavaratalon parhaat puolet. Ikeassa voi tutkia ostettavia tuotteita ja tilata ne verkosta lähipisteeseen.

Ikean lähipiste avautuu Jyväskylän Vasarakadulla keskiviikkona kello 10 aamulla. Lähipisteestä voi ostaa pientä kodin tavaraa heti mukaan, sekä noutaa toimitusmaksua vastaan suurempia huonekaluja. Vastaavat myymälät on avattu Norjassa ja Espanjassa.

Ikean Jyväskylän lähipiste.
Leena Petman / Yle

– Tämä on nettikaupan ja tavaratalon yhdistelmä. Huonekalunäyttelyssä on nähtävillä kylpyhuoneita, keittiöitä ja sänkyjä. Asiakkaat haluavat nähdä miltä tuotteet oikeasti näyttävät. Tuotteet voi sitten tilata netistä suoraan kotiin tai noutaa täältä lähipisteestä, kertoo myymälän vetäjä Olli-Pekka Nyrölä.

Tilaustuotteisiin lisätään niiden toimitushinta. Heti mukaan ostettavat tuotteet maksetaan itsepalvelukassalla kortilla. Käteistä on turha varata ostoksille mukaan.

– Tämä on alku ja kuuntelemme asiakkaita, mitä asiakkaat haluavat. Esimerkiksi nyt harkitsemme tarvitaanko peräkärryn vuokrausta palveluna, myymälän vetäjä Nyrölä jatkaa.

Ravintolapalveluita uuteen Ikeaan ei tule. Ikean avajaisia kuitenkin juhlitaan ruuan parissa, sillä piha-alueella myydään hodareita ja lihapullia ruokarekasta viikon ajan.

Lue seuraavaksi