Riitta Myller muistuttaa Postin palveluvelvoitteesta yt-tuloksia odoteltaessa

Kansanedustaja Riitta Myller (sd.) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen postin palveluverkon ja kansalaisten postipalveluiden tasapuolisen saatavuuden turvaamisesta. Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustaja Myller muistuttaa kysymyksessään, että kokonaan valtion omistamalla postilla on lainmukainen palvelutavoite.

Riitta Myller
postilaatikot
Lehtikuva

Kansanedustaja Riitta Myllerin (sd) mukaan postin henkilöstöpolitiikka vaarantaa lain vaatimat yhdenvertaiset palvelut. Myller on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen postin palveluverkon ja kansalaisten postipalveluiden tasapuolisen saatavuuden turvaamisesta.

Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustaja Myller muistuttaa kysymyksessään, että kokonaan valtion omistamalla postilla on lain mukainen palvelutavoite.

– Postin palveluverkostoa on kuitenkin kavennettu lähes yhtäjakoisesti 1990-luvulta alkaen. Jo nyt posti toimii resurssiensa äärirajoilla turvatakeseen lain mukaiset yhdenvertaiset palvelut.

– Tästä huolimatta Postin hallitus aloitti loppukeväästä yt-neuvottelut koko myymälähenkilöstönsä kanssa. Irtisanomisuhan alla on noin 380 postin nykyisestä 477 myymälätyöntekijästä.

– Tämä kehitys vaarantaa lainmukaisen palveluvelvoitteen toteutumisen ja samalla siinä heitetään hukkaan jopa vuosikymmenien kokemus ja ammattitaito, summaa Myller.

Postin yt-neuvottelujen tuloksia odotetaan 16.6.2015.