Pohjalaiset rynnivät maa- ja metsätalousvaliokuntaan

Uuden maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenistä yli kolmannes on Vaasan vaalipiirin kansanedustajia. Yksi heistä on keskustan Lasse Hautala, joka haluaa lainsäädäntötyöllään vähentää byrokratiaa ja parantaa maatalouden kannattavuutta.

Kotimaa
Kansanedustaja Lasse Hautala (kesk.).
Kansanedustaja Lasse Hautala (kesk.).Pasi Takkunen / Yle

Eduskunta on valinnut tänään tiistaina valiokuntien jäsenet kuluvalle vaalikaudelle. Vaasan vaalipiirin kansanedustajilla on vankka edustus erityisesti maa- ja metsätalousvaliokunnassa, jonka 17 jäsenestä peräti kuusi on pohjalaisia. Tässä valiokunnassa jatkaa työtään muun muassa keskustan kauhajokelainen kansanedustaja Lasse Hautala.

– Voi jo sanoa, että tämä kuusi edustajaa on vaalipiirin kannalta hyvä osallistujamäärä. Toivotaan, että saadaan korostettua meidän elintarvikesektoria kokonaisuutena tuolla valiokuntatyöskentelyssä, Lasse Hautala toteaa.

Työtä maatalousbyrokratian vähentämiseksi

Lasse Hautala tavoittelee omalla työskentelyllään maa- ja metsätalousvaliokunnassa ennen kaikkea kahta asiaa.

– Teen töitä ensinnäkin maatalouden kannattavuuden parantamiseksi, ja toinen tärkeä asia on byrokratian purku. Maataloushallinnossa byrokratia on kasvanut lähes sietämättömäksi. Helpottaisi paljon tuottajan arkea, jos tätä byrokratiaa pystyttäisiin vähentämään, Lasse Hautala pohtii.

Myös valtiovarainvaliokuntaan kuuluu tavallista runsaammin eli kolme varsinaista ja kolme varajäsentä Vaasan vaalipiirin kansanedustajista.

Suureen valiokuntaan tiensä raivasi Vaasan vaalipiiristä ainoastaan keskustan edustaja Mikko Savola, ja varalle ylsi keskustan Tuomo Puumala.

Kokonaan ilman pohjalaisedustusta on tarkastusvaliokunta, eikä laki- ja ympäristövaliokunnissakaan ole kuin yksi varajäsenen paikka pohjalasillle.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus