Akkuhappoa kasvoilleen saanut kerjäläinen Aftonbladetissa: Miksi hän hyökkäsi kimppuuni?

Poliisi tutkii tapahtumaa törkeänä pahoinpitelynä. Poliisin tiedossa ei ole ketään epäiltyä.

Ulkomaat

Tuntematon ohikulkija heitti kerjäläisen kasvoille syövyttävää happoa Tukholman keskustassa lauantai-iltapäivänä. Nyt 26-vuotias Romaniasta kotoisin oleva George kertoo sanomalehti Aftonbladetissa (siirryt toiseen palveluun), että hän nukkui päiväunia Berzeliin puistossa keskustassa, kun hyökkäys tapahtui.

– Heräsin siihen, että minuun sattui kauhean paljon. Tuntui kuin kasvoni olisivat olleet tulessa. Hyppäsin seisomaan, mutta en nähnyt mitään, George sanoo Aftonbladetissa.

George oli puistossa tyttöystävänsä Angelinan kanssa. Happoa lensi myös Angelinan päälle, mutta ainoastaan tämän vaatteille.

Kaksi muuta romanialaista näki tapahtuman. Heidän mukaansa keski-ikäinen mies lähestyi nukkuvaa pariskuntaa ja kaatoi heidän päälleen happoa puolen litran suuruisesta pullosta. Silminnäkijät yrittivät seurata tekijää, mutta tämä katosi väen paljouteen.

George kertoo, että hän tunnisti päälleensä saaneen nesteen hajun.

– Se oli akkuhappoa.

George kuljetettiin sairaalahoitoon. Hänen kasvojaan kirvelee yhä kolme päivää iskun jälkeen, mutta hänellä on kipua lievittävää voidetta.

– Lääkärini sanoi, että oli onni, ettei saanut happoa silmiini. Olen saanut oikein hyvää hoitoa, George sanoo.

George ja hänen tyttöystävänsä Angelina ovat pysytelleet poissa Berzeliin puistosta tapahtumien jälkeen. He pelkäävät mennä puistoon ja pysyttelevät eri osassa kaupunkia.

– Mietin koko ajan, miksi hän hyökkäsi juuri meidän kimppuumme. Ja mitä tapahtuu, jos hän saa meidän uudestaan käsiinsä, George sanoo.

Poliisi tutkii tapahtumaa törkeänä pahoinpitelynä. Poliisin tiedossa ei ole ketään epäiltyä. Aftonbladetin silminnäkijän mukaan sama mies olisi aiemmin yrittänyt hyökätä kerjäläisen kimppuun pippurisumutteella.