Opiskelijat haluavat maksuttoman joukkoliikenteen Poriin

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Sammakko haluaa, että Porissa siirrytään maksuttomaan joukkoliikenteeseen opiskelijoille. Tavoite liittyy opiskelijoiden tavoiteohjelmaan, millainen Porin pitäisi olla vuonna 2025.

Kotimaa
Nuoria bussissa.
Ville Välimäki / Yle

Porilaisopiskelijat haluavat kaupunkiin maksuttoman joukkoliikenteen.

– Olen itse asunut Tallinnassa Virossa, kun sinne tuli maksuton joukkoliikenne. Se voisi olla Porille vetovoimatekijä. Liikenne voisi olla maksutonta kaikille, ei pelkästään opiskelijoille, Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan Sammakon hallituksen puheenjohtaja Jaakko Lehtonen sanoo.

Pori vuonna 2025

Joukkoliikenteen maksuttomuustavoite liittyy opiskelijoiden visioon, millainen Porin pitäisi olla vuonna 2025. Ohjelmaa alettiin tehdä sen jälkeen, kun Pori sijoittui heikosti opiskelijaviihtyvyyttä mittaavassa kyselyssä.

– Viesti meidän korviimme on sellaista, että Porissa ei viihdytä kovin hyvin. Meillä on paljon hyviä asioita, mutta esimerkiksi opiskelijaliikunnan puolella on paljon parannettavaa, Lehtonen sanoo.

Viesti meidän korviimme on sellaista, että Porissa ei viihdytä kovin hyvin.

Sammakon puheenjohtaja Jaakko Lehtonen

Teollisuuskaupungin perintöä

Opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajan Jaakko Lehtosen mukaan Porissa ei vielä aivan kattavasti ymmärretä, kuinka merkittävä voimavara opiskelijat ovat. Taustalla vaikuttaa hänen mukaansa vanha teollisuuskaupungin imago.

Lehtonen arvioi, että uusi ammattikorkeakoulun kampus Porin keskustassa Asema-aukiolla vie jo omalta osaltaan opiskelijoiden toiveita eteenpäin. Tällä hetkellä ammattikorkeakoulun tilat sijaitsevat kauempana keskustasta.