1. yle.fi
  2. Uutiset

Kehä II:n kupeeseen tuhansille espoolaisille uusi koti

Kehä II:sen itäpuolelle suunnitellaan uutta asuinaluetta Espoossa. Pääosin kerrostalovaltainen Nygrannaksen asuinalue tulee olemaan noin 5000 espoolaisen koti. Töiden alkamiseen vierähtää vielä tovi.

Kotimaan uutiset
Kehä II:sen viereen nousee uusi Nygrannaksen asuinalue.
Tuomas Keränen / Yle

Espoon Suurpellon ja Mankkaan väliin, kehä kakkosen itäpuolelle suunnitellaan uutta asuinaluetta. Kerrostalovaltainen Nygrannaksen asuinalue tulee olemaan tulevaisuudessa noin 5000 espoolaisen koti.

Nygrannaksen asukkaiden pitää hakea suuremmat palvelut Suurpellosta tai Mankkaalta, mutta lähipalvelut on huomioitu asemakaavaehdotuksessa. Uusi alue tulee olemaan pienempi kuin rakenteilla oleva Suurpelto.

Työmatkalaisten ruuhkassa istumista pyritään välttelemään rakentamalla Kehä II:sen kanssa rinnakkaiden yhdyskatu, jolta olisi ajoyhteys Turunväylälle ja takaisin kehälle.

Menee kolme–neljä vuotta tai jopa enemmän ennen kuin mitään merkittävää siinä Nygrannaksen puolella tapahtuu.

Markku Markkula

– Tämänhetkisissä suunnitelmissa on varauduttu siihen, että Kehä II:sen rinnalle tulee aika laajasti liikennettä. Siihen voi tulla rinnakkaiskatuyhteys. Se ei kuitenkaan ole ihan lähivuosien asioita, kertoo Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Markku Markkula.

Kaivinkoneita ei siis nähdä Nygrannaksessa vielä hetkeen.

– Voi olla, että joku alue voi edetä myös Nygrannaksen puolella samanaikaisesti, kun Suurpellossa on vielä aika paljon kesken. Jos tällaiset suhdanteet jatkuvat ja vaikka virkoisivatkin, niin menee kolme–neljä vuotta tai jopa enemmän ennen kuin mitään merkittävää siinä Nygrannaksen puolella tapahtuu, Markkula jatkaa.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Nygrannaksen asemakaavaluonnosta tänään.

Lue seuraavaksi