Sotainvalideille vaikea saada avustajia

Sotainvalidien Veljesliiton ja muiden järjestöjen avustajatoimintaan ei löydy tarpeeksi tekijöitä, vaikka Keski-Suomi on yksi maakunnan pahimmista työttömyysalueista.

Sotainvalidien veljesliitto
Avustaja ja sotainvalidi.
Pasi Takkunen / Yle

Sotainvalidien Veljesliitosta arvellaan, että syy on viime vuoden vaihteessa tullut uudistus, jossa palkkatuen ehtoja on kiristetty.

Veteraanien avustajatoimintaan työllistyvillä pitää olla mahdollisuus palkkatukeen ja aina työttömät henkilöt eivät itsekään tiedä mahdollisuudesta, kertoo Sotainvalidien Veljesliiton projektipäällikkö Kirsi Valkonen.

- Periaatteessa sopivia työntekijöitä varmaan olisi, jos nämä eri mahdollisuudet kohtaisivat. Niin meidän hanke, joka työllistää, kuin sitten muutkin työllistävät hankkeet. Että tavallaan ihmiset eivät löydä oikeisiin paikkoihin. Olen keskustellut monen hankeihmisen kanssa ja yleinen toive olisi se, että palkkatukityöpaikat voisi laittaa ihan yleiseen hakuun.

Sotainvalidien Veljesliitto työllistää tällä hetkellä Keski-Suomessa 21 avustajaa, jotka auttavat yli 330 veteraanitaloutta.