Vanhaan koulukaupunkiin Hämeenlinnaan syntyy yli 1000 oppilaan lukiokampus

Hämeenlinna keskittää kantakaupungin lukiot lähitulevaisuudessa yhteen paikkaan Hämeen ammattikorkeakoulun Myllymäessä vapautuviin tiloihin. Jättilukiossa olisi yli 1000 oppilasta. Asiasta päätti lasten ja nuorten lautakunta tiistaina.

Kotimaa
Hamkin rakennus Myllymäessä
Hamk

Hämeenlinna keskittää lukio-opetuksensa Myllymäkeen. Lasten ja nuorten lautakunta päätyi ratkaisuun tiistaisessa kokouksessaan pitkän keskustelun ja kahden äänestyksen jälkeen äänin 6-4.

Kun lukiot siirtyvät muutaman vuoden sisällä Hämeen ammattikorkeakoululta vapautuviin tiloihin Myllymäen kampukselle, Kaurialan yläkoulu siirtyy Kaurialan lukion tiloihin ja Lyseon yläkoulu Lyseon lukion tiloihin.

Ahveniston yläkoulu puolestaan lakkautetaan ja mahdollisesti puretaan.

Vaihtoehto pohjautuu sille tiedolle, että HAMK luovuttaa Myllymäestä kaupungille 20 000 neliötä koulukäyttöön rakennettuja tiloja.

– Tämä mahdollistaa myös sen, että lukiokoulutuksen määrää voidaan kasvattaa tulevaisuudessa. Tällä hetkellä Kaurialan ja Lyseon lukiossa on opiskelijoita 1100, mutta sen uskotaan kasvavan siitä, jos Hämeenlinnan väkiluku kasvaa tulevaisuudessa, sanoo tilaajapäälliikö Antti Karrimaa.

Lukio-opetuksen keskittämisen taustalla vaikuttaa myös pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitusohjelma.

Tässä ei tarvita irtisanomisia, keneltäkään ei lähde työpaikkaa

Antti Karrimaa

Hämeenlinnassa uskotaan, että koulutuksen leikkaukset tekevät pienten lukioiden aseman hankalaksi kurssien toteutumisen näkökulmasta.

Myllymäen tiloja on pohtinut työryhmä jo kaksi vuotta sitten ja silloin todettiin, että tilat on otettavissa lukiokoulutuksen käyttöön.

Aikataulu lukiokampuksen synnyttämiselle ja kouluverkon rukkaamiselle on nopea. Jo elokuussa pitäisi käydä mahdolliset kuulemiset ja kouluyksiköiden yt-menettelyt. Tarpeelliset lakkautuspäätökset tuodaan puolestaan lautakunnan käsittelyyn syyskuussa.

– Tässä ei tarvita irtisanomisia, keneltäkään ei lähde työpaikkaa. Työpiste sen sijaan voi muuttua, painottaa tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.