Jaana Lehtiö ja Helena Miettinen pokkasivat LukuVarkaus-kirjallisuuspalkinnon

Lapsiraati on valinnut vuoden 2015 Lasten LukuVarkaus-kirjallisuuspalkinnon saajaksi Lehtiön ja Miettisen kirjan Taika Valo ja Pelukylän pokaali.

Kuva: Kati Myöhänen / Yle

Lasten LukuVarkaus-kirjallisuuspalkinnon on voittanut vuonna 2015 Jaana Lehtiön ja Helena Miettisen kirja Taika Valo ja Pelukylän pokaali. Kirjan on kustantanut Myllylahti.

Parhaan lastenkirjan valitsivat Varkauden Könönpellon koulun ja Lehtoniemen koulun oppilaista valittu kuusihenkinen lapsiraati. Raadin jäsenet kehuivat kirjan seikkailuja, juonenkäänteitä ja päähenkilöitä. Kirjaa pidettiin myös erityisen mukavana lukea, ja sitä haluttiin suositella kaikille muille tytöille ja pojille.

Muut Lasten LukuVarkaus -kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat olivat Marja Ahon Hii-o-hoi! Aarre näkyvissä!, Mervi Heikkilän ja Jussi Matilaisen Kummajaisten kylä, Satu Heimosen Suokaislan suloinen Cecilia, Hannu Hirvosen Tohtori Kalikali, Marja-Leena Mikkolan Helmenkantaja ja Timo Parvelan Ella ja kaverit karkaavat koulusta.

Raadin mielestä kirjojen luku-urakka ei ollut kauhean raskas, sillä kirjat olivat melko ohuita.

LukuVarkaus jaettiin tänä vuonna 15. kerran. Palkinto on suuruudeltaan 3 500 euroa. Vuosittain suomalaiselle ja suomenkieliselle lastenkirjalle jaettavan Lasten LukuVarkaus -palkinnon perustivat metsäyhtiö Stora Enso ja Varkauden kaupunki vuonna 2001.

LukuVarkaus-palkinnon voittaja julkistettiin keskiviikkona osana VekaraVarkaus-viikon tapahtumia.