Hyppää sisältöön

Stubb tapaa euroryhmän puheenjohtajuudesta kisailevat kollegansa – katso suora lähetys Yleltä

Espanjan valtiovarainministeri Luis de Guindos ja Hollannin valtiovarainministeri Jeroen Dijsselbloem ovat ennakkosuosikkeja EU-maiden valtiovarainministereistä koostuvan euroryhmän puheenjohtajaksi. Myös Alexander Stubbin nimi on noussut esiin ehdokasspekulaatioissa.

Alexander Stubb

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) tapaa tänään keskiviikkona Espanjan valtiovarainministerin Luis de Guindosin ja euroryhmän nykyisen puheenjohtajan, Hollannin valtiovarainministerin Jeroen Dijsselbloemin.

Sekä de Guindos että Dijsselbloem vierailevat Suomessa. He tapaavat Stubbin vuoron perään valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa. Keskustelunaiheita ovat ainakin Kreikan tilanne ja Suomen talouspolitiiikka.

Sekä de Guindos että Dijsselbloem vierailevat Suomessa. Kuva: Valda Kalnina /EPA, Julien Warnand /EPA

Tapaamisista tekee kiinnostavan myös se, että de Guindos ja Dijsselbloem ovat ennakkosuosikit EU-maiden valtiovarainministereistä koostuvan euroryhmän puheenjohtajaksi.

Talouslehti Financial Times spekuloi eilen tiistaina (siirryt toiseen palveluun) julkaistussa kirjoituksessa, että Suomen Alexander Stubb saattaisi olla kompromissiehdokas puheenjohtajaksi, jos euromaat eivät löydä sopua de Guindosin tai Dijsselbloemin valinnasta.

Ministerien tapaamisen jälkeen järjestetään tiedotustilaisuudet, jotka Yle näyttää suorana verkossa.

Stubbin ja de Guindosin yhteinen tiedotustilaisuus oli klo 18.15,  Stubbin ja Dijsselbloemin tiedotustilaisuus alkaa kello 20.00.