Imatran Saareksiinmäen asukkaat eivät halua uusia kadunnimiä

Kadut on nimetty Aleksis Kiven Seitsemän Veljeksen mukaan. Kaupunki haluaisi nimetä osan katualueista uudelleen muun muassa osoite-epäselvyyksien takia. Uudet nimet otettaisiin Aleksis Kiven Nummisuutareista.

Aleksis Kivi

Imatran Saareksiinmäen alueen kadunnimet halutaan säilyttää ennallaan. Kadut on nimetty Aleksis Kiven Seitsemän Veljeksen mukaan.

Kaavamuutoksella kaupunki haluaisi kuitenkin nimetä osan katualueista uudelleen, ja uudet nimet otettaisiin Aleksis Kiven Nummisuutareista. Esimerkiksi pelastuslaitos suosittelee nimimuutoksia, koska nykytilanteessa osoitteista on voinut olla epäselvyyttä. Osa kaduista jatkuu risteyksen yli samannimisinä mutta eri kohdasta.

Asukkaat ovat vastustaneet nimimuutoksia. Imatran rakennusvalvontajaosto päätyi asukkaiden kannalle, ja se esittää kaupunginhallitukselle ja valtuustolle, että Saareksiinmäen kaavamuutos hyväksytään nimenmuutoksia lukuun ottamatta.

Koulukatu nimenjakajana

Kaavamuutoksen alaisen katualueen vanha nimistö on peräisin Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Uudet nimet ovat peräisin pääosin Aleksis Kiven Nummisuutareista. Kadunnimien muutosesitys kaavassa perustuu siihen, osoitteista pelätään syntyvän epäselvyyttä esimerkiksi pelastustilanteissa.

Koulukatua risteävät kadut jatkuvat samannimisinä Koulukadun molemmin puolin. Osa kaduista jatkuu kuitenkin eri kohdasta risteyksen yli. Kaavassa katsotaan, että Koulukatu pääliikenneväylänä toimisi nimenjakajana risteäville kaduille.

Kaavamuutosesityksen mukaan poikkikaduista Eskonkatu muuttuisi Eerikinkaduksi, Aaponkatu Akselinkaduksi ja Laurinkatu Topiaksenkaduksi. Simeoninkatu muuttuisi Sepeteuksenkaduksi Aaronkatuun saakka ja jatkuisi Ainontienä virkistysalueelle. Heikinkatu muuttuisi Iivarinkaduksi ja Iivarinpoluksi sekä Heikinpolku Iivarinkujaksi.

Etelä-pohjoissuuntaisista kaduista Juhaninkatu ja Timonkatu säilyisivät ennallaan. Aaronkatu jatkuisi Akselinkadun kulmaukseen saakka.