OP:n uusi yksityissairaala tulee Tampereella keskelle kansallismaisemaa

Finanssikonserni OP kertoi keskiviikkona, että se avaa yksityissairaalan Tampereella entiseen Tampellan pellavatehtaaseen. OP ilmoitti viime marraskuussa, että se rakentaa Suomeen uuden sairaalaverkoston Pohjola-nimellä.

Kotimaa
Tampellan entinen pääkonttori
Marko Melto / Yle

Tampereella Tammerkosken rannassa seisova entinen Tampellan pellavatehdas on muuttumassa sairaalaksi. Finanssikonserni OP paljasti keskiviikkona, että se on valinnut entisen tehdasrakennuksen uuden yksityissairaalan paikaksi Tampereella.

OP kertoi viime marraskuussa, että se on rakentamassa Suomeen uutta sairaalaverkostoa Pohjola-nimellä. Toiminta on tarkoitus aloittaa ensin Tampereella ja Oulussa sekä myöhemmin Kuopiossa ja Turussa.

Tampereen sairaalasta OP kertoo tarkemmin tiedotustilaisuudessa tulevana maanantaina.

Viime elokuussa kerrottiin, että Tampellan vanha pellavatehdas muutetaan toimistokäyttöön. Silloin vuokralaisiksi olivat jo lupautuneet muun muassa Pirkanmaan liitto, Tredea sekä Itämeri-instituutti.

Tammerkosken partaalla, Satakunnan sillan kupeessa sijaitsevasta rakennuksesta on muodostunut yksi Tampereen tunnetuimmasta maamerkeistä ja se on osa kansallismaisemaa.