1. yle.fi
  2. Uutiset

Yrityskauppa ei vaikuta Holiday Clubin suunnitelmiin Suomessa

Intialainen Mahindra ottaa haltuunsa enemmistön eli liki 90 prosenttia suomalaisyhtiöstä. Yhtiöllä on suunnitteilla miljoonainvestoinnit Kuusamoon.

Kotimaan uutiset
Kylpylähotelli
Yle

Holiday Club jatkaa investointejaan Suomeen, vaikka enemmistö sen omistuksesta, lähes 90 prosenttia, siirtyy intialaiselle Mahindra Holiday & Resorts -yhtiölle. Yhtiö suunnittelee esimerkiksi Kuusamon Tropiikki-kylpylän ympäristöön kymmenien loma-asuntojen kokonaisuutta.

Yhtiön viikko-osakkeista sekä Villas- ja vuokrausliiketoiminnasta vastaavan johtajan Tapio Anttilan mukaan Mahindra ja Holiday Club laajentavat nyt Eurooppaan, mutta Suomeen jo sovittuihin investointeihin suunta ei vaikuta.

– Näillä näkymin tällä ei ole vaikutusta siihen, mitä me Kuusamon Tropiikin ympäristössä tehdään, esimerkiksi huomenna olen tapaamassa kaupungin johtoa. Eli tämä ei vaikuta supistavasti meidän toimintaan Suomessa. Edelleenkin kehitämme olemassa olevia kohteita niin kuin suunnitelmissa on ollut.

Kaupan arvo on noin 28 miljoonaa euroa, minkä lisäksi Mahindra tekee 10 miljoonan investoinnin Holiday Clubiin. Anttilan mukaan molemmat yhtiöt ovat kiinnostuneita Euroopan markkinoista ja ne täydentävät hyvin toisiaan. Mahindralla on varaa investoida ja Holiday Club tuntee Euroopan markkinat.

– Meidän investointiresurssit yksinään ovat ne mitkä ovat. Mahindra Holidays on ison konsernin osa, jolloin se mahdollisuus laajentua sinne Eurooppaan saa ihan uuden näkökulman, Anttila sanoo.

Holiday Clubilla on Suomen lisäksi loma-asuntoja Espanjassa sekä kylpylähotelli ja loma-asuntoja Ruotsissa.

Lue seuraavaksi