Kesälääkäreitä saatu paremmin kuin vuosiin Meri-Lapissa

Meri-Lapin kuntien terveyskeskukset ovat saaneet tänä kesänä erittäin hyvin lääkäreiden kesäsijaisia.

lääkärit
Lääkäri kirjoittaa reseptiä.
Tiina Karjalainen / Yle

Kesän lääkäritilanne on valtaosin hyvä Meri-Lapin alueen kuntien terveyskeskuksissa. Esimerkiksi Kemissä on saatu kesäsijaisiksi kolme lääketieteen kandidaattia. Tilanne on parempi kuin viime kesänä, jolloin kandeja oli vain yksi.

– Kemissä jo viime kevät oli lääkäritilanteen suhteen parempi kuin vuosiin, sanoo ylilääkäri Mari Kärkkäinen.

Myös Ylitorniolla kesä näyttää hyvältä. Terveyskeskuksessa työskentelee kesällä kahdesta kolmeen lääkäriä, mikä on lähivuosiin verrattuna erittäin hyvä tilanne.

Lääkäriin pääsee hoitotakuun rajoissa

Kesä ei tuo suuria muutoksia myöskään Keminmaan arkeen. Johtava lääkäri Tiina Leppiaho Attendolta kertoo, että Keminmaassa tilanne on ollut jo pari vuotta vakaa.

– Hoitotakuu toteutuu. Jonoja ei ole ja kesälläkin pääsee hyvin lääkäriin, Leppiaho toteaa.

Torniossa tilanne kohentunut

Lapin aluehallintovirasto vieraili viime viikolla Torniossa. Ohjaus- ja arviointikäynnillä keskusteluun nousi esiin hoitotakuun toteutuminen terveyskeskushoitoon pääsyssä.

Ylilääkäri Sakari Malin kertoo, että Torniossa oli vuosina 2013- 2014 hoitoon pääsyssä ongelmia, mutta tänä keväänä hoitotakuu ei ole ylittynyt.

– Kesän aikana saamme jälleen hoitojonoja purettua. Lääkäreiden määrän puolesta kesä näyttää vähintäänkin kohtuulliselta, Malin luonnehtii.