Kaksi naista kelasi pyörätuoleilla lähes 400 kilometriä – kauppaan

Jaana Kivimäki ja Satu Ikonen saapuivat päivällä määränpäähänsä Tuuriin. Pyörätuoleilla kuljettu matka alkoi Kouvolasta.

Kotimaa
Satu Ikonen (kuvassa vasemmalla) ja Jaana Kivimäki reissunsa alkutaipaleella Kouvolassa.
Satu Ikonen ja Jaana Kivimäki reissunsa alkutaipaleella Kouvolassa.Juha Korhonen / Yle

Kahden naisen pitkä matka pyörätuolilla on päättynyt. Jaana Kivimäki ja Satu Ikonen saapuivat keskiviikkona määränpäähänsä Tuurin kyläkauppaan.

– Täällä ollaan turvallisesti perillä. Vastaanotto oli tosi makea. Keskusaukiolla oli kunnon fanfaarit. Aivan loistava fiilis, hehkuttaa Satu Ikonen.

Ikonen toimii Jaana Kivimäen avustajana, joten hänelle reissu oli erityisen rankka – nainen kun ei ole tottunut kulkemaan pyörätuolilla. Kivimäki painoikin koko matkan 5-10 kilometriä avustajaansa edellä.

– Kädet olivat aluksi tosi kipeät. Ensimmäisenä päivänä tuntui, etten pääse ikinä perille. Kun selvisin siitä, loppupäivät ovat olleet aika hienoja. Nyt kädet lepoon, Ikonen sanoo.

Autolla takaisin

Haastavinta ei kuitenkaan Ikosen mielestä ollut pitkä matka vaan muun liikenteen seassa kulkeminen. Naiset kelasivat 360 kilometrin matkan Kouvolan Myllykoskelta Tuuriin.

– Tienpiennarta ei ole ollenkaan ja rekkaa tulee molemmista suunnista. Ja sitten tuo ihana vastatuuli, sade ja muu Suomen kevät.

Autoilijat huomioivat pyörätuolimatkaajat kuitenkin hienosti. Facebook-päivityksestä alkunsa saanut tempaus toi matkan varrelle myös kirittäjiä.

– Väkeä oli kannustamassa, mikä oli tosi hienoa. Oli lakanaa, onnitteluja, huudeltiin, tööttäiltiin ja vilkuteltiin.

Kun Ikoselta kysyy, aikooko hän palata samaa reittiä takaisin pyörätuolilla, hän repeää nauruun.

– Ehkä tyydyn kuitenkin autokyytiin.