1. yle.fi
  2. Uutiset

Tanssiviikko sai räpähtävän alun: Timi Lexikon hurmasi vanhat ja nuoret

Savolainen rap-artisti Timi Lexikon tanssitti torikansaa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin avajaisissa. Lavalle nousi myös tanssin harrastajia eri puolilta Suomea.

kulttuuri
Timi Lexicon esiintyy
Sakari Partanen / Yle

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin avajaisia vietettiin keskiviikkona päivällä Kuopion torilla. Tori oli täpösen täynnä yleisöä, vaikka ilma olikin viileä.

Avajaisissa esiintynyt savolainen räppäri Timi Lexikon piti kuitenkin huolen siitä, ettei kenellekään päässyt tulemaan kylmä. Musiikki innosti yleisössä sekä nuorempia että vanhempia tanssimaan.

Esimerkiksi Taru Viljaharju eläytyi täysillä musiikkiin koko keikan ajan.

– Hienoa, ettei tällaisia tapahtumia ole vain Helsingissä, vaan myös täällä Kuopiossa, Viljaharju iloitsi.

Avajaisissa taitojaan pääsivät näyttämään myös muun muassa Iisalmen Naisvoimistelijat sekä muutama tanssikouluryhmä eri puolilta Suomea.

Nurmeslainen Aino Kärkkäinen seurasi avajaisia ennen omaa esitystään Kulttuuriareena 44:ssä. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleille valikoitui tällä kertaa 15 tanssioppilaitosten tanssiryhmää. Suuren kysynnän vuoksi esityskertoja on tällä kertaa kolmena päivänä.

Kärkkäinen kuuluu Nurmeksen Seppojen tanssiryhmään ja heidän esitysvuoronsa oli heti keskiviikkona.

– Tietysti vähän jännittää. En ole koskaan edes ollut katsomassa näitä festivaaleja, saati tanssimassa. Tämä on meille tosi iso ja hieno juttu, Kärkkäinen hehkuttaa.

Lue seuraavaksi