Liekkejä, klovneja ja balettia – katuteatteritähdet esiintyvät loppuviikon Imatralla

Mustan ja valkoisen teatterifestivaalit vetävät Imatralle huippuluokan katuteatteriesiintyjiä koko loppuviikon ajan.

kulttuuri
Mustan ja valkoisen teatterifestivaali
Portugalilainen klovni Enano otti yleisön mukaan avajaisnäytöksessä. Innokas katsoja ryntäsi nuolemaan Enanon kasvoja.Lauri Silvander/Yle

Mustan ja valkoisen teatterifestivaalit vetävät Imatralle esiintyjiä Argentiinasta, Italiasta, Englannista, Espanjasta, Portugalista, Virosta ja Venäjältä. Luvassa on esimerkiksi klovneja, tulinäytöksiä ja nukketeatteria.

Avajaisten ensimmäinen esiintyjä oli portugalilainen Enano-klovni. Vahvasti improvisointiin ja ympärillä tapahtuviin asioihin nojannut esitys nauratti etenkin lapsia. Enano ehti käyttää apunaan useita katsojia.

Valkovenäläisen Digreases Bufoon Theatre -ryhmän piti esiintyä niin ikään avajaisjuhlissa, mutta ryhmäläiset joutuivat jäämään kotimaahansa. Syynä oli se, että maassa nostetaan sotilaallista valmiutta. Nuoria miehiä ei haluttu päästää ulkomaille.

– Minulla on verkostoja Virossa, joten saimme paikkaajan nopeasti, kertoo tuottaja Katri Lätt.

Digreases Bufoon Theatren paikkaa festivaaleilla virolaisryhmä Kelfirius. Ryhmän esiintyjien mukaan luvassa on sekä tulisieluinen soolonäytös että keskiaikainen ryhmäosio.

Tulevien viiden päivän aikana tapahtumia on sekä sisällä että ulkona. Huomenna torstaina esiintyy yksi festivaalin päätähdistä Theatre Ballet Moscow, joka esittää Kulttuuritalo Virrassa Igor Stravinskyn teokset Häät ja Kevätuhri.

Ohjelmaan voit tutustua täällä (siirryt toiseen palveluun).