Nobelistin mielestä naisista koituu pelkkiä vaikeuksia laboratoriossa – eroaa mediaryöpytyksen jälkeen

Tim Huntin mielestä naiset aiheuttavat kolme asiaa laboratoriossa: "Sinä rakastut heihin, he rakastuvat sinuun ja kun arvostelet heitä, he itkevät".

Ulkomaat
Tim Hunt
Nobel-palkittu biokemisti Tim Hunt.Zoltan Gergely Kelemen /EPA

Nobel-palkittu biokemisti Tim Hunt eroaa kunniaprofessorin tehtävästään Lontoon yliopistossa University College Londonissa (UCL). Eron taustalla on hänen naisia koskeva kommenttinsa, joka on saanut aikaan mediaryöpytyksen Britanniassa.

Hunt sanoi Etelä-Koreassa pidetyssä konferenssissa, että hän työskentelee mieluummin laboratoriossa, jossa ei ole naisia.

– Kolme asiaa tapahtuu, kun he ovat laboratoriossa. Sinä rakastut heihin, he rakastuvat sinuun ja kun arvostelet heitä, he itkevät, Hunt sanoi.

Hunt vahvisti myöhemmin yleisradioyhtiö BBC:lle (siirryt toiseen palveluun), että hän tarkoitti kommenttiaan, mutta oli pahoillaan siitä.

– Tarkoitin sitä osaa, että tytöistä koituu ongelmia. Tarkoitan, että on totta, että olen rakastunut ihmisiin laboratoriossa, ja he ovat rakastuneet minuun. Se on hyvin häiritsevää tieteen tekemiselle.

Tim Hunt on ollut biotieteen kunniaprofessori University College Londonissa. Yliopisto vahvistaa hänen eronsa.

– UCL oli ensimmäinen yliopisto Englannissa, joka hyväksyi naisopiskelijat samoilla ehdoilla kuin miehet. Yliopisto uskoo, että tämä ratkaisu sopii yhteen sitoutumiseemme sukupuoliseen tasa-arvoon.

72-vuotiaalle Tim Huntille myönnettiin lääketieteen Nobel-palkinto vuonna 2001. Hän sai sen solujen jakautumista koskevasta työstään.