1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nyt alkoi kesä – Helsingissä tapahtumien superviikonloppu

Helsingin viikonlopussa on tarjolla ruokaa, vaihtoehtomusiikkia ja jalkapalloa.

Kotimaan uutiset
Kuva Illallinen Helsingin Taivaan Alla -tapahtumasta vuodelta 2013.
Kuva Illallinen Helsingin Taivaan Alla -tapahtumasta vuodelta 2013.Lauri Rotko

Varma kesän merkki on, että erilaiset tapahtumat alkavat valloittaa kaupunkien katukuvaa. Helsinki täyttyykin tänä viikonloppuna lukuisista tapahtumista, jotka keräävät kymmeniätuhansia ihmisiä.

Merkittävin ja massiivisin tapahtumista on perjantaina järjestettävä Helsinki-päivä, jonka ohjelma koostuu jopa sadasta eri tapahtumasta. Tarjolla on niin kulttuuria, historiaa, luontoelämyksiä kuin liikuntaakin.

Helsinki-päivän kruunaa näyttävä Illallinen Helsingin Taivaan Alla-tilaisuus, jossa tuhat ihmistä ruokailee Pohjoisesplanadilla.

Helsinki-päivän tapahtumiin on vapaa pääsy.

Myös kaupallisissa tapahtumissa on monipuolista tarjontaa. Ruokafestivaaleista on syytä mainita ainakin Kansalaistorin puistossa järjestettävä Taste Of Helsinki.

Järjestäjien mukaan tapahtumassa voi tutustua "laadukkaaseen ja laajaan ravintolakattaukseen kohtuuhinnalla keskellä kesäistä kaupunkia".

Musiikin ystäville on puolestaan tyrkyllä vaihtoehtomuusiikkiin painottuva Sideways-festivaali perjantaina ja lauantaina. Sörnäisten Teurastamolla järjestettävässä tapahtumassa on tarjolla myös ruokaa ja puheohjelmaa.

Urheilun ykköstapahtuma on Olympiastadionilla lauantaina pelattava miesten jalkapallon EM-karsintaottelu Suomi-Unkari.

Viikonlopun tapahtumatarjontaan Helsingissä voi tutustua laajemmin täällä. (siirryt toiseen palveluun) Helsinki-päivän koko ohjelma löytyy täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Vaikeuttavat liikennettä

Etenkin autoilijoiden on syytä muistaa, että tapahtumat vievät liikennettä poikkeusreiteille. Helsinki-päivän illallistilaisuus sulkee Pohjoisesplanadin liikenteeltä noin keskiyöhön saakka.

Myös jalkopallo-ottelu aiheuttaa poikkeuksia liikennejärjestelyihin, ja niihin on syytä varautua ottelun aikana etenkin Stadionpolulla, Pohjoisella Stadiontiellä, Uimastadioninpolulla, Hammarskjöldintiellä sekä Mäntymäentiellä.

Lue seuraavaksi