Hakan pelaajat vauhdittavat seuran osakkeiden myyntiä

Jalkapalloseuran Hakan pelaajat näyttävät taitojaan markkinoinnin saralla. Koko joukkue osallistuu työhön, jolla pyritään myymään mahdollisimman paljon seuran osakkeita.

FC Haka
Valkeakosken Haka harjoituksissa.
YLE / Toni Degerlund

Jalkapalloseuran FC Hakan osakeanti on käynnistynyt vauhdikkaasti. Keskiviikkoon mennessä anti oli tuottanut yli 10 000 euroa.

Seuran tavoitteenna on kerätä kaikkiaan noin 40 000 euroa. Summalla voitaisiin maksaa verovelat ja välttää seuraa uhkaava konkurssi.

– Tavoitteenamme on kerätä rahat kriittisten velkojen hoitamiseen verottajan kanssa sovitussa aikataulussa, kertoo Valkeakosken Hakan puheenjohtaja Marko Laaksonen.

Ei tarkkaa päivämäärää

Laaksosen suhtautuu luottavaisesti osakeantiin. Hänen mukaansa ei pidä kuitenkaan ajatella, että konkurssi olisi jo vältetty. Kokoon pitäisi saada vielä noin 30 000 euron rahasumma.

Haka-henki on todella korkealla.

Mauno Laaksonen, Hakan puheenjohtaja

– Tavoitteena on, että kaikki nykyiset osakkaat ja Hakan kannustamisesta innostuneet uudet osakkaat ostavat lisää osakkeita, Marko Laaksonen toteaa.

Neuvottelut verottajan kanssa ovat johtaneet siihen, ettei yhtä tarkkaa päivämäärää verovelan lankeamiseksi ole asetettu. Seuran aikomuksena on hoitaa raha-asiat kuntoon kesäkuun aikana.

Yhteishenkeä löytyy

Parhaillaan Haka tavoittelee osakkaita kertoakseen tilanteesta. Samalla muistutetaan osakeannista, jonka myyntiin osallistuvat tällä kertaa myös seuran pelaajat.

– Eri puolille soittavat pelaajat pääsevät kertomaan myös henkilökohtaisia näkemyksiään ja kokemuksiaan treenaamisesta, Mauno Laaksonen toteaa.

Ihan kaikkia 730 osakasta ei Laaksosen mukaan todennäköisesti tavoiteta, mutta yli viittäsataa pyritään lähipäivinä lähestymään. Erityisen mielissään puheenjohtaja on pelaajien panoksesta.

– Olen hämmentynyt tuesta, jota olemme saaneet. Haka-henki on todella korkealla, Laaksonen iloitsee.