MTV:n väestä vähenee sata – yt-neuvottelut päätökseen

MTV:n ja sille uutisia tekevän Mediahubin väestä sanotaan irti yhteensä 82 ihmistä. Loput vähennykset toteutetaan eläkejärjestelyin ja työaikaa lyhentämällä.

Kotimaa
MTV
Henrietta Hassinen / Yle

MTV:n ja sille uutisia tekevän Mediahub Helsingin yt-neuvottelut johtavat sadan ihmisen töitten päättymiseen.

Mediahubista sanotaan suoraan irti 28 ihmistä. Lisäksi yhdeksän ihmisen vähennys toteutuu eläkejärjestelyin ja työaikaa lyhentämällä.

Emoyhtiö MTV:n palveluksesta vähennetään irtisanomisten kautta 54 ihmistä. Loput vähennykset toteutetaan eläkeratkaisuin. Lisäksi muutama ihminen on sanonut itsensä irti vapaaehtoisesti. Kaupallisesta organisaatiosta sanotaan irti 49 ihmistä ja loput muista toiminnoista.

Yhteistoimintaneuvottelujen alussa Mediahub kertoi tavoittelevansa 50 työntekijän vähentämistä ja MTV 75:n.

Irtisanomisten määrä jäi tavoitellusta muun muassa sen takia, että molempien yhtiöiden työntekijät tinkivät työehdoistaan ja muista eduistaan.

Työntekijöitä edustava MTV:n ohjelmatyöntekijät, MOT ry kiistää neuvotteluissa esitetyt irtisanomisten perusteet. Työntekijöiden mielestä työnantaja ei ole osoittanut, että työt yhtiöissä loppuvat tai vähenevät merkittävästi.

MTV:lle nyt päättyneet yt-neuvottelut olivat jo kolmannet viimeisen neljän vuoden aikana.

Työntekijöiden vähennysten lisäksi MTV luopuu Keventäjät-, Eat-, Store-, SportShop- ja Leijonakauppa-liiketoiminnoista. Myös maksu-tv:n roolia on tarkoitus tarkastella uudelleen.

Korjattu 11.6.2015 kello 12.51: Neuvottelut ovat kolmannet kuluneen neljän vuoden aikana, ei vuoden sisällä.