Maaligate sai Lahden toimimaan: Puistokentille tuodaan uudet jalkapallomaalit

Lahden kaupunki aikoo tuoda viheralueille uusia jalkapallomaaleja poistettujen, huonokuntoisten maalien tilalle. Sosiaalisessa mediassa maalien poistamisesta syntynyt mylläkkä vaikutti asiaan, myöntää liikuntatoimenjohtaja.

urheilu
Jalkapallo pelikentällä.
Anssi Leppänen / Yle

Lahden kaupunki aikoo tuoda uusia jalkapallomaaleja poistettujen tilalle.

Päätökseen vaikutti Lahden liikuntatoimenjohtajan Tommi Langin mukaan se, että sosiaalisessa mediassa aiheesta syntyi kohu sen jälkeen, kun Yle Lahti uutisoi maalien poistamisesta.

Alun perin Lahden kaupunki ilmoitti poistaneensa maalit, jotka saattaisivat olla turvallisuusriski.

Nyt uusia maaleja on tulossa ainakin kahdelle kaupungin kentälle Saksalaan ja Tyynentielle.

– On sovittu, että maaleja tuodaan puistokentille poistettujen tilalle. Kaatumattomia maaleista ei kyllä saada, liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki sanoo.

Poistetut maalit olivat huonokuntoisia

Kaikki puistokentiltä poistetut maalit olivat apulaiskaupunginpuutarhuri Kirsi Kujalan mukaan huonokuntoisia.

Pari vihaista tekstaria on tullut.

Kirsi Kujala

– Osa maaleista oli ihmisten itsensä tekemiä ja paikalle tuomia maaleja. Osa taas kaupungin käytöstä poistettuja vanhoja jalkapallo- ja jääkiekkomaaleja, Kujala sanoo.

Hänen mukaansa puhelin on pirissyt tiuhaan sen jälkeen, kun maalien poistamisesta uutisoitiin.

– Olen vastaillut toimittajien puheluihin pitkin päivää. Myös pari vihaista tekstaria on tullut. Niiden sisältö oli lähinnä, että olette tyhmiä, hän sanoo.

Maalien poistamisen taustalla on Tukesin viime syksynä kunnille lähettämä kirjelmä, jossa pyydettiin kuntia kiinnittämään huomiota esimerkiksi jääkiekko- ja jalkapallomaalien kuntoon ja säilytykseen.