Maikkarilaiset järkyttyneitä: moni ihminen pakkaa tänään tavaransa ja lähtee

MTV ilmoitti tänään mittavista irtisanomisista ja usean työt loppuivat samantien. MTV aikoo säilyttää uutistarjontansa irtisanomisista huolimatta entisellään.

kulttuuri
MTV:n logo betonisen konttorin ulkoseinässä Pasilassa.
MTV:n logo konttorin ulkoseinässä Pasilassa.Yle

MTV:ssä käytiin nyt kolmannet yt-neuvottelut neljän vuoden sisällä. Pääluottamusmies Kari Pyrhönen sanoo neuvotteluja raskaimmiksi kaikista.

- Tämä on ollut niin kova mankeli, että ihmiset ovat aikalailla turtana. Olemme järkyttyneitä ja itkettykin on, Pyrhönen kuvaa työntekijöiden tunnelmia.

- Kun tässä vielä päädyttiin siihen ratkaisuun, että työvelvoite päättyy, niin onhan se tylyä, että ihmiset pakkaavat kamansa tänään ja lähtevät, Pyrhönen jatkaa.

Henkilökunta tinki työehdoistaan

MTV Oy:stä ja sille uutisia tekemään perustetusta Mediahub Helsingistä irtisanotaan yhteensä 82 ihmistä. Muilla järjestelyillä, kuten eläköitymisillä ja työaikalyhennyksin, vähennetään 18 henkilötyövuotta.

Yhtiön vähennystarpeeksi arvioitiin 125 henkilötyövuotta. Irtisanomisten määrä pystyttiin pudottamaan sataan, koska henkilökunta molemmissa yhtiöissä tinkii työehdoistaan ja työsuhteensa eduista.

MTV:n uutistarjonta pysyy ennallaan

Merja Ylä-Anttila.
Päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.Yle

Uutisten vastaava päätoimittaja ja Mediahub Helsingin toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila sanoo, etteivät irtisanomiset vaikuta uutistarjontaan.

- Tarkoitus on, että me pidämme kaikki nykyiset uutistuotteemme, eli Seitsemän ja Kymmenen uutiset sekä uutiset verkossa ja radiossa.

Uutisten toimintamalli sen sijaan uudistuu Ylä-Anttilan mukaan merkittävästi.

- Uutisten työskentelyssä korostuu aiempaa voimakkaammin monimediallisuuden ja uuden teknologian rooli. Mobiilijournalismi tulee muuttamaan työskentelyä merkittävästi, Ylä-Anttila ennakoi.

Kesän jälkeen Mediahub Helsinki pyrkii toimimaan kuin tuotantotalo ja myymään erilaisia sisältöjä myös muille asiakkaille.

Luottamusmies: työntekijät maksavat johdon virheistä

Kari Pyrhönen
Kari PyrhönenYle

Pääluottamusmies Kari Pyrhösellä on selvä näkemys siitä, miksi yhtiöllä menee huonosti.

- On tehty vääränlaisia liiketoimintastrategiaratkaisuja. Maksu-tv on viime vuosina tuottanut MTV:lle suurimmat tappiot. Nyt irtisanotut ihmiset ovat täysin syyttömiä tällaiseen epäonnistumiseen.