Suomalaislentäjä tunnusti auttaneensa rahanpesussa Australiassa – otettiin kiinni 900 000 dollaria laukuissa

Australialaismediat kertovat, että Finnairin lentäjänä työskennellyt 36-vuotias mies, hänen vaimonsa ja kolmas henkilö pidätettiin viime vuoden helmikuussa pian heidän saavuttuaan Melbourneen. Heillä oli mukanaan noin 620 000 euron arvosta käteistä.

Ulkomaat

Australiassa suuren käteissumman kanssa kiinnijäänyt suomalaislentäjä tunnusti torstaina avunannon rahanpesuun, australialaismediat kertovat.

Finnairin lentäjänä työskennellyt 36-vuotias mies myönsi oikeudessa auttaneensa vaimoaan ja kolmatta henkilöä rikollisin keinoin hankittujen rahojen kuljettamisessa, kertoo sanomalehti Sydney Morning Herald.

Sydney Morning Heraldin ja ABC-uutiskanavan mukaan kolmikko pidätettiin viime vuoden helmikuussa Melbournessa. Suomalaislentäjä ja hänen ilmeisesti kiinalaistaustainen vaimonsa olivat saapuneet kaupunkiin samana aamuna.

Syyttäjän mukaan mies kertoi myöhemmin poliisille, että hän ei ollut tiennyt rahoista ennen kuin vaimo kehotti häntä tyhjentämään matkalaukkunsa ja lähtemään hänen kanssaan toiseen hotelliin. Siellä pari tapasi kiinalaismiehen ja pakkasi noin 900 000 Australian dollaria eli 620 000 euron arvosta käteistä laukkuihin. Kolmikko lähti hotellilta taksilla, jonka poliisi pysäytti ja pidätti heidät.

Oikeudelle kerrottiin kuitenkin, että lentäjä ja kiinalaismies olivat aiemmin vaihtaneet tekstiviestejä, joissa oli puhuttu "rahalaskimesta".

Lentäjän vaimo ja kiinalainen rikoskumppani tuomittiin viime vuonna 13 ja 15 kuukaudeksi vankeuteen, Sydney Morning Herald kirjoittaa. Lehden mukaan tutkijat eivät ole varmoja siitä, mihin rahat oli tarkoitettu. Vaimolla oli ABC:n mukaan yhteyksiä Venäjän öljy- ja kaasuteollisuuteen ja kiinalaisiin rakennusalan toimijoihin.

Tuomio ensi viikolla

Suomalaissyytetyn asianajaja sanoi oikeudessa, että hänen roolinsa rahanpesussa oli pienempi kuin vaimon ja kolmannen rikoskumppanin, ja siksi hänen pitäisi saada lyhyempi tuomio. Miehen tuomio luetaan ensi viikolla.

Sydney Morning Heraldin mukaan mies oli viime vuonna 160 päivää tutkintavankeudessa Australiassa, minkä jälkeen hän sai palata Suomeen takuita vastaan. Lehden mukaan lentäjä palasi työhönsä Finnairilla ennen oikeudenkäyntiä.