HKScan luopuu jätevesiyhtiön osuuksista – jätevesivuodot lianneet imagoa

Lihanjalostusyritys HKScan haluaa jättäytyä pois jätevedenpuhdistuslaitos JVP Euran toiminnasta. Toimitusjohtajan mukaan JVP Eura teettää liikaa työtä ja on ollut vahingollinen HKScanin maineelle.

talous
hk-ruokatalon tehdas
Kati Rantala / Yle

HKScan haluaa luopua osakkuudestaan jätevesiyhtiö JVP Eura Oy:ssä. Euran kunnanjohtaja esittää maanantaina kokoontuvalle kunnahallitukselle, että kunta lunastaisi HKScanin osakkeet 105 000 euron hintaan.

– Me olemme saaneet aika paljon negatiivista julkisuutta toiminnallemme ja tavaramerkillemme sen vuoksi, että olemme olleet osa JVP Euraa. Lisäksi jätevedenpuhdistamon toiminta on työllistänyt meitä hallitustehtävissä paljon. Näistä syistä haluamme luopua osuudestamme yhtiöstä, kertoo HKScanin toimitusjohtaja Hannu Kottonen.

Mikäli kauppa toteutuu Euran kunta omistaisi JVP-Euran osakkeista 70 prosenttia ja Jujo Thermal loput.

Vuoden alussa HKScan ilmoitti, että jätevesivuodot Eurajokeen on saatava kuriin tai lihayhtiö joutuu pohtimaan vakavasti jatkamistaan Eurassa.

Uusi jätti-investointi ei kieli Euran jättämisestä

Lihayhtiö HKScan suunnittelee mittavaa tuotantolaitosinvestointia Länsi-Suomeen. Sijaintivaihtoehtoja ovat Eura, Forssa, Rauma ja Säkylä. Toimitusjohtaja Hannu Kottosen mukaan Ero JVP Eurasta ja uusi investointi eivät kuitenkaan liity toisiinsa.

– Nämä ovat kaksi erillistä päätöstä. Ennen syksyä meillä on toivottavasti kerrottavaa siitä, mihin päädymme investoinnin toteuttamaan, Kottonen sanoo.