1. yle.fi
  2. Uutiset

Intialaiset haluavat nähdä keskiyön auringon ja revontulet – Holiday Clubin intialaisomistajalla suuria suunnitelmia

Intialainen matkailualan jättiläinen Mahindra Holidays & Resorts omistaa nyt lähes 90 prosenttia Holiday Clubista. Kaupan myötä viikko-osakkeita kauppaava Holiday Club aikoo laajentaa toimintaansa.

talous
Kylpylähotelli
Yle

– Intialaiset haluavat nähdä keskiyön auringon, revontulet ja Suomen kauniit järvet, sanoo Mahindra Holidays & Resortsin hallituksen puheenjohtaja Arun Nanda.

Mahindra Holidays osti tällä viikolla enemmistön suomalaisesta viikko-osakkeita tarjoavasta yrityksestä Holiday Club Resortsista. Uuden omistajan edustaja Arun Nanda vastaa puhelimeen toimistossaan Intian Mumbaissa.

Hän kertoo, että kiinnostus investoida Suomeen on suuri. Holiday Clubin kehittämiseen on jo varattu 10 miljoonaa euroa. Lisäksi Arun Nanda suunnittelee matkaa Suomeen, jotta hän voi tutustua uusiin mahdollisiin lomakohteisiin. Toimintaa laajennetaan myös Europpaan.

Vaikka Holiday Clubin lomakohteita on edelleen tarkoitus markkinoida ensisijaisesti suomalaisille asiakkaille, uskoo Arun Nanda suomalaisten lomakohteiden kiinnostavan myös intialaisia matkailijoita. Esimerkiksi Holiday Club Saimaa Lappeenrannan Rauhassa on Arun Nandalle tuttu paikka.

– Haluamme palauttaa Holiday Club Saimaan sen entiseen loistoonsa.

Arun Nandan mukaan intialaisten ja eurooppalaisten lomakaudet täydentävät toisiaan hyvin.

– Intialaiset eivät ole mitään himohiihtäjiä. Uskon, että intialaisten matkailun lisääntyminen hyödyttää kaikkia.

Arun Nanda kertoo arvostavansa Holiday Clubin johtamiskulttuuria ja henkilökuntaa. Siihen ei ole suunnitteilla muutoksia.

– Intiasta ei lähetetä yhtäkään työntekijää Suomeen, Arun Nanda painottaa.

Holiday Club Resorts on vuonna 1986 perustettu viikko-osakeyritys. Tällä hetkellä sillä on 30 lomakohdetta ja yli 1 700 loma-asuntoa. Kuudessa kohteessa on loma-asuntojen lisäksi myös kylpylähotelli. Kahdeksan lomailupaikkaa sijaitsee Suomen ulkopuolella; Ruotsissa, Espanjan aurinkorannikolla ja Kanariansaarilla.

Lue seuraavaksi