Videohakupalvelu toi oululaisyritykselle pääpalkinnon startup-festivaalilla

Deep Content Company voitti Oulun Keskiyön startup-festivaalin parhaan yritysidean tittelin. Yritys on luonut uuden tavan etsiä videoita internetistä. Kolmatta kertaa järjestetty tapahtuma kiinnostaa myös kansainvälisesti.

Kotimaa
Oulu Keskiyön start up -festivaali yritys
Ville Hulkko / Sahaprod

Oulussa kolmannen kerran järjestetty Midnight Pitch Fest, Keskiyön startup-festivaali herätti kiinnostusta myös kansainvälisesti. Sadan kotimaisen ja kansainvälisen hakijan joukosta kilpailuun valittiin 48 startup-yritystä.

Parhaan yritysidean tittelin voitti torstaina oululainen yritys Deep Content Company. Se on kehittänyt uuden tavan etsiä videoita internetistä.

Deep Content Companyn hakurobotti löytää videoista tietoa, kuvaa ja ääntä, joka analysoidaan metadataksi. Datan avulla käyttäjä voi etsiä videoita kuvailemalla niitä omin sanoin. Esimerkiksi elokuvaa voi hakea kuvailemalla sen tapahtumia omalla kielellä.

Oulun Midnight Pitch Festissä pääpalkinto oli 10 000 euroa.

Yrityksille tarjotaan mahdollisuus saada näkyvyyttä ja markkinoida ideoita sijoittajille. Vastavuoroisesti sijoittajat pystyvät yhdellä kertaa tutustumaan laajaan ryhmään yrityksiä ja liikeideoita.

Ensimmäisenä päivänä tapahtumaan osallistui noin 500 ihmistä.