Hyppää sisältöön

Ennätysmäisen moni haluaa Utøyalle – kesäleiri järjestetään ensimmäistä kertaa Breivikin iskun jälkeen

Norjan työväenpuolueen nuorisojärjestö AUF järjestää Utøyan kesäleirin ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun joukkomurhaaja Anders Behring Breivik murhasi 69 nuorta saarella heinäkuussa 2011.

Ruusuja kellumassa vedessä Utøyan saaren edustalla 26. heinäkuuta 2011. Kuva: Joerg Carstensen / EPA

Ennätysmäisen moni norjalaisnuori haluaa osallistua Utøyan kesäleirille, Norjan yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun) kertoo. Noin 400 nuorta on ilmoittautunut ennakkoon työväenpuolueen nuorisojärjestö AUF:n järjestämälle leirille.

Leirin alkaessa osallistujien määrän uskotaan kohoavan jopa tuhanteen. Leiri järjestetään ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun joukkomurhaaja Anders Behring Breivik murhasi 69 nuorta saarella.

– On todella kivaa, että niin moni ihminen haluaa olla mukana ottamassa Utøyan takaisin. Vaikuttaa siltä, että tästä tulee arvokas ja hyvä kesäleiri, mikä osoittaa painokkaasti, että AUF on palannut, nuorisojärjestön Buskerudin paikallisosaston johtaja Andreas Brandt sanoo NRK:ssa.

Saarelle on kunnostettu Breivikin ammuskelusta kärsineitä rakennuksia ja rakennettu muun muassa uusi poliittinen nuorten keskus. Rakennustöiden viimeistely on loppuvaiheessa.

Utøyan kesäleiriperinne alkoi 1950-luvulla.

.
.