Kun palvelut pelaavat, myös verojen maksu kiinnostaa

Pääkaupunkiseudulla asuvat suhtautuvat muuta Suomea myönteisemmin veroihin. Verohallitus arvioi, että syynä on paitsi toimivat palvelut myös korkeampi koulutus- ja tulotaso.

Kotimaa
Verohallinnon kirjekuori.
Yle

Pääkaupunkiseudun hyvät palvelut kannustavat veromyönteisyyteen, arvio Verohallinto.

Kehä III:n sisäpuolella ovat Suomen koulutetuimmat ja myös hyvätuloisimmat ihmiset ja sillä on selkeä yhteys maksuintoon.

Mikko Mattinen

Tutkimusten mukaan suomalaiset suhtautuvat verojen maksuun perinteisesti varsin myönteisesti, mutta Helsingin seudulla asenne on vielä muuta Suomea positiivisempi.

– Me tutkimme asenteita vuosittain ja siinä on havaittu, että etenkin pääkaupunkiseudulla asuvat veronmaksajat ovat poikkeuksellisen veromyönteisiä. Se on tietenkin hieno havaita, iloitsee viestintäjohtaja Mikko Mattinen Verohallinnosta.

Mattinen arvioi, että palvelujen lisäksi myös korkea koulututausta näkyy asenteissa.

– Uskon, että se johtuu siitä, että pk-seudun kunnissa on pääasiassa hyvä infrastruktuuri. Julkinen liikenne toimii ja myös terveys- ja koulutuspalvelut toimivat hyvin. Siinä on selvä korrelaatio olemassa näiden asioiden välillä.

Myös hyvin koulutetut ja hyvätuloiset maksavat Mattisen mukaan mielellään veronsa, vaikka toisinkin usein luullaan.

– Kehä III:n sisäpuolella ovat Suomen koulutetuimmat ja myös hyvätuloisimmat ihmiset ja sillä on selkeä yhteys maksuintoon.