Oikeus vapautti Strauss-Kahnin paritussyytteistä

Ranskalainen tuomioistuin vapautti IMF:n entisen pääjohtajan 66-vuotiaan Dominique Strauss-Kahnin häntä vastaan nostetuista paritussyytteistä.

Ulkomaat
Dominique Strauss-Kahn kesäkuussa 2013.
Dominique Strauss-Kahn kesäkuussa 2013.Ian Langsdon / EPA

Ranskalainen tuomioistuin vapautti perjantaina IMF:n entisen pääjohtajan 66-vuotiaan Dominique Strauss-Kahnin häntä vastaan nostetuista paritussyytteistä.

Tuomio päätti Strauss-Kahnin nelivuotisen oikeudenkäyntien sarjan. Yhteensä syytteessä oli Strauss-Kahnin lisäksi 13 muuta henkilöä. Vain yksi syytetyistä todettiin syylliseksi.

Strauss-Kahnin on epäilty olleen yksi laajan paritusringin johtohahmoista ja tilaajista. Tapauksen tutkijat uskoivat, että rinkiä pyöritettiin luksushotellista käsin Lillessä.

Rinki järjesti orgioita Brysselissä, Pariisissa ja Washingtonissa vuosina 2008–2011. Seksijuhliin osallistui asianajajia, tuomareita, poliiseja ja toimittajia ja niihin oli järjestetty prostituoituja Strauss-Kahnia ja hänen lähipiiriään varten.

Myös tapauksen syyttäjä oli sitä mieltä, että todisteet Strauss-Kahnia vastaan eivät olleet riittävät. Osalle muista syytetyistä hän kuitenkin vaati edelleen tuomioita. Värikkääksi kuvaillussa kolmeviikkoisessa oikeudenistunnossa kuultiin yksityiskohtia järjestetyistä seksijuhlista.

Varsinainen oikeudenkäynti päättyi tämän vuoden helmikuussa. Jos syytetyt olisi todettu syylliseksi, heidät olisi saatettu tuomita jopa 10 vuodeksi vankeuteen ja 1,3 miljoonan euron sakkoihin.

Strauss-Kahnin asianajajat ovat myöntäneet miehen osallistuneen luksushotellin orgioihin, mutta hänen on kiistetty tienneen, että naiset olivat prostituoituja. Prostituutio on Ranskassa laillista, mutta paritus sen sijaan ei ole.

Myös kaksi entistä prostituoitua, jotka olivat nostaneet siviilikanteet Strauss-Kahnia vastaan, luopuivat niistä. Lakimiesten mukaan heillä ei ollut riittävästi todisteita kanteiden ajamiseksi.

Dominique Strauss-Kahn on Ranskan entinen valtiovarainministeri ja hänestä uumoiltiin Ranskan sosialistien presidenttiehdokasta.

Nousussa ollut ura kaatui kuitenkin vuonna 2011 toiseen seksiskandaaliin New Yorkissa, kun hotellin siivooja syytti häntä raiskauksesta. Rikossyytteistä luovuttiin lopulta ja asianajajat järjestelivät sopuratkaisun siivoojan kanssa siviilikanteessa ja Strauss-Kahn vältti oikeudenkäynnin. Vähän sen jälkeen paritussyytteet nousivat päivänvaloon.

Lähteet: AFP, AP, Reuters, Yle Uutiset