1. yle.fi
  2. Uutiset

Martat ottivat varaslähdön juhannukseen – näin teet chorizomakkarapihvejä

Juhannnus ja makkara kuuluvat olennaisesti yhteen. Martat venyttävät makkaraa tänä juhannuksena hieman eri suuntaan. Chorizomakkarapihveissä yhdistyvät espanjalaiset maut ja suomalainen keskikesän juhla.

makkarat

Chorizomakkarapihvi

400 g porsaan rasvaista jauhelihaa

½ sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

Taikinasta voit myös  tehdä makkaraa pursottamalla massaa luonnon suoleen ja keittämällä niitä suolatussa vedessä.

Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila Lapin Martat

1 rkl öljyä

½ dl punaviiniä

2 tl viinietikkaa

1kananmuna

runsas 1 tl paprikajauhetta

1 tl kuivattua chiliä

1 tl kuivattua oreganoa

½ tl juustokuminaa

½ tl korianteria

suolaa

mustapippuria

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota pehmeäksi öljyssä.

Lisää viini ja etikka ja kiehauta. Anna jäähtyä ja laita lihan joukkoon. Lisää kananmuna, paprika, chili, oregano, juustokumina ja korianteri. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Vaivaa hyvin sekaisin ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.

Paista pihvejä grillitasolla päällä tai pannulla liedellä.

Taikinasta voit myös tehdä makkaraa pursottamalla massaa luonnon suoleen ja keittämällä niitä suolatussa vedessä.

Ohje: Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila Lapin Martat

Lue seuraavaksi